יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מתכוני אורז תוספות

איך מכינים פתיתים אחד אחד ?

30 ספטמבר 2020
(Visited 57,938 times, 19 visits today)

איך מכינים פתיתים אחד אחד ?

יש משהו יותר בסיסי מפתיתים ? אין משהו יותר פשוט מפתיתים וזה מככב בארוחת צהריים, זה מוצר גאוני שתפור על ילדים ועל אימהות.
אז איך יכול להיות שדווקא במוצר הכל כך בסיסי יש כל כך הרבה שאלות על אופן ההכנה ? הטעות הראשונית זה להכין לפי ההוראות שעל השקית, אני במיוחד “אוהבת” את הגוש יציקת בטון בסיום שצריך קודם כל להוציא מהסיר ואז לעבוד קשה בשביל לפרק אותו.
הדיון האין סופי כוס מים רותחים או כוס וחצי מים רותחים על כוס פתיתים ואולי בכלל משתמשים במים מהברז ? וכמה שמן שמים כף אולי שתי כפות ?
והכי חביב עליי פתיתים לא מכינים מראש חייבים על המקום, נו באמת…
מכסים את הסיר או מכסים חלקית ועל איזו אש, גבוהה או בעצם נמוכה ואולי באמצע ? אוף כבר התבלבלתי 🙁
מתי סוף סוף מישהו יענה על השאלה איך מכינים פתיתים שיצאו אחד אחד ולא גוש עם המון שמן. מה מסובך בזה ? כולה פתיתים.
אני כאן בשביל לפתור את התעלומה אחת ולתמיד איך מכינים פתיתים שיוצאים אחד אחד. אחרי שתכינו לא תאמינו כמה שזה פשוט ואפילו הכנתי סרטון.

מרכיבים:

2 כוסות פתיתים
בצל
כפית שמן (תראו את כמות השמן)
480 מ”ל מים רותחים (2 כוסות)
כף פפריקה מרוקאית
חצי כף מלח
פלפל שחור גרוס

כף סילאן

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. אני אוהבת להשתמש בפתיתים אפויים עם אטריות, אפשר להשתמש בכל פתיתים שיש בבית. לקצוץ את הבצל לחמם סיר עם כפית שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה.

2. מראש להרתיח את המים, להוסיף את הפתיתים לבצל לטגן 3 – 4 דקות מידי פעם לבחוש, להוסיף את הסילאן התבלינים.

3. להוסיף מים רותחים לפתיתים, להרתיח 20 שניות לכסות עם מכסה ולסגור את האש, להמתין 10 דקות לפתוח לערבב לכסות שוב ולהמתין 15 דקות.

3. אחרי 15 דקות לערבב שוב ולהגיש.

How to Properly Cook Israeli Couscous

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין כמה שעות מראש ואפילו יום מראש, אי אפשר לוותר על הבצל. אפשר לוותר על הפפריקה. הפתיתים על האש 20 שניות מרגע הוספת המים, אין בישול על אש נמוכה.

יעל התזונאית אומרת:

הפתיתים הם מאכל שנחשב כהמצאה ישראלית מבריקה. במפעלי הייצור לוקחים קמח, ע”י עירבוב עם מים נוצר בצק (המתכון סודי בהחלט) והוא נאפה בצורה של אורז/ פתיתים/ כוכבים/ טבעות וכו’.
האפייה שעברה על הפתיתים בשלב הייצור, הופכת אותם למוצר אינסטנט- רק להוסיף מים רותחים והם מוכנים. הפתיתים מכילים בעיקר פחמימות מורכבות ודלים בשומן, אין בהם הרבה סיבים תזונתיים או ויטמינים ומינרלים ולכן ההמלצה שלי היא לשלב בארוחה גם ירק מבושל או סלט.
מבחינה קלורית, במתכון שלפנינו יש שימוש במינימום שמן – כפית לכל הכמות!, הצליח להפתיע אפילו אותי.
בכל המתכון כ1100 קלוריות, אם נחלק את כל הכמות ל4 ,נקבל מנה שמתאימה בתור תוספת הפחמימה בארוחה. עם דג, בשר או קטניה ובצירוף של ירק חי או מבושל- קיבלנו ארוחה מאוזנת.

לפני שהתחלתי להכין פניתי למקור במידע הכי אמין וזאת אמא שלי, ביקשתי טיפים לבישול פתיתים שתתן לי את כל מה שהיא יודעת.
אני חייבת לומר שאת רוב הדברים כבר הכרתי אבל בכל זאת צריך להקשיב לאמא שהיא בשלנית אדירה. איך מכינים פתתים אחד אחד ?איך מכינים פתיתים אחד אחד ?איך מכינים פתיתים אחד אחד ?

הרשם
עדכן
95 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי

אפשר להשתמש בפפריקה מעושנת במקום מרוקאית? או שעדיף להשתמש בפפריקה רגילה?

כל כך פשוט ויצא מעולה!
תודה ניקי אין עלייך

נראה מעולה, תודה

ניקי, אלופהההההה!!!
אשכרה 20 שניות ולפי כל ההוראות יצאו אחד אחד!
תודה רבה תבוכי! ❤️

הייתי כל כך סקפטית אבל בכל זאת ניסיתי וזה המתכון הכי טוב לפתיתים. בחיים לא יצאו לי ככה פתיתים, אני בהלם! הילדים טרפו הכל. תודה רבה רבה!

מה הכוונה “לסגור את האש”? ממש לכבות?

הי ניקי
אז הסוד של הפתיתים זה ה20 שניות בלבד
?האם במהלך כל הבישול הפפריקה והכל זה על אש גבוהה או נמוכה כדי שהפתיתים לא ישרפו