איך מכינים פתיתים אחד אחד ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

איך מכינים פתיתים אחד אחד ?

יש משהו יותר בסיסי מפתיתים ? אין משהו יותר פשוט מפתיתים וזה מככב בארוחת צהריים, זה מוצר גאוני שתפור על ילדים ועל אימהות.
אז איך יכול להיות שדווקא במוצר הכל כך בסיסי יש כל כך הרבה שאלות על אופן ההכנה ? הטעות הראשונית זה להכין לפי ההוראות שעל השקית, אני במיוחד “אוהבת” את הגוש יציקת בטון בסיום שצריך קודם כל להוציא מהסיר ואז לעבוד קשה בשביל לפרק אותו.
הדיון האין סופי כוס מים רותחים או כוס וחצי מים רותחים על כוס פתיתים ואולי בכלל משתמשים במים מהברז ? וכמה שמן שמים כף אולי שתי כפות ?
והכי חביב עליי פתיתים לא מכינים מראש חייבים על המקום, נו באמת…
מכסים את הסיר או מכסים חלקית ועל איזו אש, גבוהה או בעצם נמוכה ואולי באמצע ? אוף כבר התבלבלתי 🙁
מתי סוף סוף מישהו יענה על השאלה איך מכינים פתיתים שיצאו אחד אחד ולא גוש עם המון שמן. מה מסובך בזה ? כולה פתיתים.
אני כאן בשביל לפתור את התעלומה אחת ולתמיד איך מכינים פתיתים שיוצאים אחד אחד. אחרי שתכינו לא תאמינו כמה שזה פשוט ואפילו הכנתי סרטון.

מרכיבים:

2 כוסות פתיתים
בצל
כפית שמן (תראו את כמות השמן)
480 מ”ל מים רותחים (2 כוסות)
כף פפריקה מרוקאית
חצי כף מלח
פלפל שחור גרוס

כף סילאן

הכנות:

1. אני אוהבת להשתמש בפתיתים אפויים עם אטריות, אפשר להשתמש בכל פתיתים שיש בבית. לקצוץ את הבצל לחמם סיר עם כפית שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה.

2. מראש להרתיח את המים, להוסיף את הפתיתים לבצל לטגן 3 – 4 דקות מידי פעם לבחוש, להוסיף את הסילאן התבלינים.

3. להוסיף מים רותחים לפתיתים, להרתיח 20 שניות לכסות עם מכסה ולסגור את האש, להמתין 10 דקות לפתוח לערבב לכסות שוב ולהמתין 15 דקות.

3. אחרי 15 דקות לערבב שוב ולהגיש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין כמה שעות מראש ואפילו יום מראש, אי אפשר לוותר על הבצל. אפשר לוותר על הפפריקה. הפתיתים על האש 20 שניות מרגע הוספת המים, אין בישול על אש נמוכה.

6452 צפיות 172 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

יעל התזונאית אומרת:

הפתיתים הם מאכל שנחשב כהמצאה ישראלית מבריקה. במפעלי הייצור לוקחים קמח, ע”י עירבוב עם מים נוצר בצק (המתכון סודי בהחלט) והוא נאפה בצורה של אורז/ פתיתים/ כוכבים/ טבעות וכו’.
האפייה שעברה על הפתיתים בשלב הייצור, הופכת אותם למוצר אינסטנט- רק להוסיף מים רותחים והם מוכנים. הפתיתים מכילים בעיקר פחמימות מורכבות ודלים בשומן, אין בהם הרבה סיבים תזונתיים או ויטמינים ומינרלים ולכן ההמלצה שלי היא לשלב בארוחה גם ירק מבושל או סלט.
מבחינה קלורית, במתכון שלפנינו יש שימוש במינימום שמן – כפית לכל הכמות!, הצליח להפתיע אפילו אותי.
בכל המתכון כ1100 קלוריות, אם נחלק את כל הכמות ל4 ,נקבל מנה שמתאימה בתור תוספת הפחמימה בארוחה. עם דג, בשר או קטניה ובצירוף של ירק חי או מבושל- קיבלנו ארוחה מאוזנת.

לפני שהתחלתי להכין פניתי למקור במידע הכי אמין וזאת אמא שלי, ביקשתי טיפים לבישול פתיתים שתתן לי את כל מה שהיא יודעת.
אני חייבת לומר שאת רוב הדברים כבר הכרתי אבל בכל זאת צריך להקשיב לאמא שהיא בשלנית אדירה. איך מכינים פתתים אחד אחד ?איך מכינים פתיתים אחד אחד ?איך מכינים פתיתים אחד אחד ?

62
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלישבע

הי ניקי, אני מכינה בדרך כלל חבילה וחצי של פתיתים לחבורת הרעבים שלי. בכמה להכפיל את הכמויות? תודה

ירדן

היי ניקי.
האם ניתן לעשות את אותו מתכון משקית שלמה של פתיתים – יצאו לי אחד אחד גם???