איך מכינים פתיתים אחד אחד ?
יש משהו יותר בסיסי מפתיתים ? אין משהו יותר פשוט מפתיתים וזה מככב בארוחת צהריים, זה מוצר גאוני שתפור על ילדים.
אז איך יכול להיות שדווקא במוצר הכל כך בסיסי יש כל כך הרבה שאלות על אופן ההכנה ? הטעות הראשונית זה להכין לפי ההוראות שעל השקית, אני במיוחד "אוהבת" את הגוש יציקת בטון בסיום שצריך קודם כל להוציא מהסיר ואז לעבוד קשה בשביל לפרק אותו.
הדיון האין סופי כוס מים רותחים או כוס וחצי מים רותחים על כוס פתיתים ואולי בכלל משתמשים במים מהברז ? וכמה שמן שמים כף אולי שתי כפות ?
והכי חביב עליי פתיתים לא מכינים מראש חייבים על המקום, נו באמת…
מכסים את הסיר או מכסים חלקית ועל איזו אש, גבוהה או בעצם נמוכה ואולי באמצע ? אוף כבר התבלבלתי 🙁
מתי סוף סוף מישהו יענה על השאלה איך מכינים פתיתים שיצאו אחד אחד ולא גוש עם המון שמן. מה מסובך בזה ? כולה פתיתים.
אני כאן בשביל לפתור את התעלומה אחת ולתמיד איך מכינים פתיתים שיוצאים אחד אחד. אחרי שתכינו לא תאמינו כמה שזה פשוט ואפילו הכנתי סרטון.
מרכיבים:
2 כוסות פתיתים
בצל
480 מ"ל מים רותחים (2 כוסות)
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כף מלח / כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כף סילאן
הכנות:
1. לקצוץ את הבצל לחמם סיר עם שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את התבלינים לערבב ולהוסיף את הסילאן.
2. להוסיף את הפתיתים (איזה סוג שיש בבית) להוסיף מים רותחים להרתיח 20 שניות לכסות עם מכסה ולסגור את האש, להמתין 10 דקות לפתוח לערבב לכסות שוב ולהמתין 15 דקות.
3. אחרי 15 דקות לערבב שוב ולהגיש.
How to Properly Cook Israeli Couscous
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין כמה שעות מראש ואפילו יום מראש, אי אפשר לוותר על הבצל. אפשר לוותר על הפפריקה. הפתיתים על האש 20 שניות מרגע הוספת המים, אין בישול על אש נמוכה.
בכל המתכון כ1100 קלוריות, אם נחלק את כל הכמות ל4 ,נקבל מנה שמתאימה בתור תוספת הפחמימה בארוחה. עם דג, בשר או קטניה ובצירוף של ירק חי או מבושל- קיבלנו ארוחה מאוזנת.