בורקס גבינות מהיר
אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.
מרכיבים:
8 טורטיות קטנות
מילוי:
150 ג’ גבינה לבנה 5%
ביצה
כף וחצי קמח
80 ג’ גבינה צהובה מגורדת חתוכה קטן
50 ג’ עיזים / בולגרית / צפתית
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
50 ג' זיתים שחורים פרוסים
ביצה טרופה
הכנות:
1. לערבב את מצרכי המילוי להכניס למקרר ל 20 דקות, לשים במרכז כל טורטייה כף יפה מהמילוי ולשטח לפזר מעל את הזיתים לקפל את הדפנות בקצוות להבריש עם ביצה ולקפל למעטפה.
2. לשים מעט שמן במחבת ולהבריש להניח את הטורטיות במחבת על הסגירה ולטגן עד שמזהיב, להפוך ולטגן את הצד השני עד שמזהיב לשים כל פעם מעט שמן במידה וצריך ותברישו כל פעם.
3. להגיש עם ביצים קשות, עגבניות מגורדות וירקות טריים.
לא מתאים לאפייה
ארוחה יצירתית וטעימה המשלבת בין הפחמימה שבטורטיה לבין החלבון שבגבינות והשומן שבזיתים.
בכל בורקס יש כ350 קלוריות. אז מה? לא נאכל יותר טורטיות? בוודאי שנאכל. רק נשים לב לעיקרון של "צפיפות קלורית בארוחה"- כשאתם אוכלים מאכל עשיר בקלוריות, תוסיפו לידו מאכל עם נפח גדול ומעט קלוריות. סלט ירקות עשיר או מרק ירקות יוסיפו נפח לארוחה, ימלאו את הבטן בנוסף לטורטיות הטעימות וישביעו אותנו לאורך זמן.