קציצות טונה ברוטב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות טונה ברוטב

אני אוהבת להשתמש בטונה מכל מיני סיבות, היא תמיד זמינה במזווה חובה שיהיה לי לפחות 4 – 5 קופסאות, אפשר להכין ממנה יופי של ארוחות ועוד סיבה לא תמיד בא לי להתעסק עם בשר במיוחד ביום ראשון .
אחרי סוף שבוע מלא בבשר מתאים לי משהו שונה יותר קל וטונה נותנת לי יופי של פיתרון לארוחה קלה זמינה וטעימה התוספת מתחבאת כבר בפנים אז לא צריך להכין שום דבר בנוסף.קציצות טונה ברוטב לילדים.

מרכיבים:

2 קופסאות טונה מסוננות
כף גדושה רסק עגבניות
בצל מגורד
2 ביצים
60 ג’ קמח מצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הרוטב:
3 עגבניות מגורדות
רסק עגבניות קטן
2 כוסות מים
כפית פפריקה
כפית סוכר (לפי הטעם)
כוס אפונה וגזר (קפואים)
כוס תירס (קפואים)

הכנות:

1. לפורר את הטונה , לערבב את כל המצרכים וליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג להכניס למקרר. לטגן את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים ולשמור בצד.

2. לבשל את מצרכי הרוטב עד שמסמיך כמה דקות, להוסיף את הירקות ולבשל כ 5 דקות, להוסיף את הקציצות להנמיך את האש ביעבוע עדין ולבשל 15 דקות, מידי פעם לנער בעדינות.

8463 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אדל : “המתכון הזה פשוט הכי טוב שיש בעולם”

117
תגובות

  הרשם  
עדכן
תהילה

ממש תודה על המענה המהיר!

תהילה

בוקר טוב ניקי,אני יכולה לעשות את הקציצות בסביבות אחד ולשים במקרר ובערך בשבע בערב לשים אותם ברוטב?

בכיוון חיובי

שלום ניקי

אם אין לי קמח מצה מה אפשר במקום ? (יש לי קמח קורנפלור, רגיל, קמח תירס, קמח אורז..)

עידית

היי ניקי,

רציתי לשאול אם אפשר לשלב את הקציצות האלה עם רוטב עגבניות של פסטה. עגבניות, רסק, תבלינים ומים?
אפשרי?

תודה!!

שרון

היי ניקי המקסימה,
בעלי ואנוכי שולחים לך בירכת “יישר- כוח” , על המתכון לקציצות הטונה הטעימות.
היום הכנתי את הקציצות ,התאים לי מתכון מהיר ממוצרים זמינים ,
יצאו 17- קציצות מאוד מאוד טעימות.

שני שינויים קלים שעשיתי:
טחנתי במעבד המזון 2 מצות דק דק,עד למרקם של קמח ,(כי לא היה לי קמח מצה),
ויצא מעולה.
השתמשתי בכמות כפולה של אפונה קפואה במקום תירס ,(לא הספקתי לקנות).
כול השאר הכנתי לפי המתכון,
לכול מי שטרם הכינו,
מומלץ ביותר !!!

עדי

היי ניקי, בוקר טוב! כמה כפות זה 60 גרם של קמח מצה? ובמקום תירס קפוא אפשר שימורים?

nrousso

הי ניקי!
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום לגרד עגבניות?
ואם כן אז בכמה?
המון תודה