חזה עוף מוקפץ עם תפוחי אדמה
היום אני מכינה ארוחת צהריים לילדים ולא שניצל וממש בא לי להכין משהו טוב, הלכתי על חזה עוף עם טעמים טובים הוספתי תפוחי אדמה שיצאו רכים וזהובים והכי יפה הם ספגו את כל הטעמים של החזה עוף.
הקפצתי הכל ביחד נשנשתי תוך כדי ומזה נהנתי איזה כיף של ארוחת צהריים עם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
אין כאן התעסקות ויש כאן תוצאה נהדרת חזה עוף רך מוקפץ עם תפוחי אדמה זהובים, הוספתי סלט ירקות ליד ובשבילי חצילים מוחמצים.
אין כמו ארוחת צהריים טובה, תודה רבה הייתי כאן 🙂
4 מנות
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה
כפית מלח
500 ג' חזה עוף פרוס לשניצלים וחתוך לקוביות
1/3 כוס שמן זית / קנולה
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את התפוחי לקוביות קטנות, להרתיח סיר מים עם כפית מלח לבשל את התפוחי אדמה 5 דקות לסנן להמתין שיתקרר ולהעביר למקרר לשעה ואם אפשר אפילו יותר.
2. לתבל את החזה עוף להשרות כשעה לטגן אותו עד שהוא מזהיב כשלוש דקות על אש גבוהה ולהוציא החוצה.
3. להכניס את התפוחי אדמה למחבת שהיה בו החזה עוף ולטגן אותם עד שהם מזהיבים כ 10 דקות על אש גבוהה, להחזיר את החזה עוף לתפוחי אדמה להקפיץ דקה שתיים ולהגיש.
אני לפעמים מכינה את תפוחי האדמה ערב קודם שימתינו במקרר ואם בכלל בא לי חיים קלים אני מתבלת את החזה עוף משאירה במקרר ולמחרת מה שנותר לי זה להקפיץ ולהגיש.