יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מתכוני פסטה תוספות

ספגטי אדום של פעם

12 יולי 2022
(Visited 30,640 times, 98 visits today)

ספגטי אדום של פעם

כמו ילדה קטנה התלהבתי מהפסטה הזאת איזה כיף של פסטה החזירה אותי ישר לילדות.
הרוטב האדום עוטף את הפסטה והיא מקבלת את כל הטעמים הטובים, התפרעתי עם השום הוספתי בצל, עגבניות, פלפל חריף לפיקנטיות והתענגתי על כל ביס אין על הפסטות של פעם זאת התוספת הכי טובה לארוחה אני ואביב כל כך נהננו.
מה שיפה שאין כאן כמעט עבודה, להכין את הרוטב לקח לי כמה דקות תוך כדי שמתי את הפסטה על האש, הוספתי מחבת נוספת עם שניצלים מה עוד צריך בשביל ארוחת צהריים טובה ? ירקות כבר חתכתי, בתאבון עבודתי הסתיימה.

4 מנות

מרכיבים:

חבילת מקרוני 500 ג'
כפית מלח

בצל קצוץ
7 שיני שום קצוצות
3 עגבניות חלוטות וקצוצות
פלפל חריף קטן
200 ג' רוטב עגבניות מרוכז / רסק עגבניות
כפית גדושה סוכר
כף גדושה פפריקה מרוקאית
שלושת רבעי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח

כוס וקצת מימי הבישול של הפסטה / מים רגילים

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת הפסטה לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה פחות דקה להעביר למסננת עד שכל הנוזלים יוצאים ולהוסיף כף שמן. העמילן שבפסטה גורם לספגטי להידבק אחד לשני ולכן חשוב לערבב שהספגטי יצא אחד אחד ומדובר בהרבה ספגטי אז בקיצור תערבבו בזמן הבישול.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן זית להוסיף את הבצל, שום קצוץ, פלפל חריף והתבלינים לערבב כדקה שכל התבלינים יפתחו, להוסיף את הרוטב עגבניות את העגבניות הקצוצות ואת מי הבישול של הפסטה, לבשל כ 5 – 6 דקות מרגע הרתיחה.

3. להוסיף את הספגטי לרוטב לערבב כשתי דקות על האש להקפיד שהרוטב יעטוף את הפסטה מכל הכיוונים להוריד מהאש לערבב עוד דקה ולהגיש.

טיפים:
תבשלו את הפסטה קצת פחות ממה שרשום על האריזה בגלל שהיא ממשיכה להתבשל עם הרוטב וחשוב שהיא תצא אל דנטה מרקם נגיס. אני חייבת לומר שאביב חובב פסטה ידוע לא משנה לו בכלל, לי כן מרקם נגיס הרבה יותר מוצלח.
אל תשטפו את הפסטה בסיום הבישול כדי שהעמילן ישאר וככה הרוטב יעטוף את הפסטה יותר טוב.
המנהג אומר שאסור שהפסטה תחכה לרוטב ולכן מכינים את הרוטב קודם, לדעתי כשמכינים צהריים לילדים זה פחות קריטי אם הפסטה תמתין כמה דקות, אני מוסיפה כף שמן כדי שהספגטי לא ידבקו אחד אל השני.
רוצים לשדרג ? תוסיפו לרוטב 2 קופסאות טונה שימורים,  אפשר לטגן פטריות שמפיניון בהתחלה יחד עם הבצל, מי שלא אוהב חריף שיוותר על הפלפל.

 

ספגטי אדום של פעם

שניצל קריספי

הרשם
עדכן
47 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות