יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מתכוני פסטה תוספות

ספגטי אדום של פעם

12 יולי 2022
(Visited 63,956 times, 2 visits today)

ספגטי אדום של פעם

כמו ילדה קטנה התלהבתי מהפסטה הזאת איזה כיף של פסטה החזירה אותי ישר לילדות.
הרוטב האדום עוטף את הפסטה והיא מקבלת את כל הטעמים הטובים, התפרעתי עם השום הוספתי בצל, עגבניות, פלפל חריף לפיקנטיות והתענגתי על כל ביס אין על הפסטות של פעם זאת התוספת הכי טובה לארוחה אני ואביב כל כך נהננו.
מה שיפה שאין כאן כמעט עבודה, להכין את הרוטב לקח לי כמה דקות תוך כדי שמתי את הפסטה על האש, הוספתי מחבת נוספת עם שניצלים מה עוד צריך בשביל ארוחת צהריים טובה ? ירקות כבר חתכתי, בתאבון עבודתי הסתיימה.

4 מנות

מרכיבים:

חבילת מקרוני 500 ג'
כפית מלח

בצל קצוץ
7 שיני שום קצוצות
3 עגבניות חלוטות וקצוצות
פלפל חריף קטן
200 ג' רוטב עגבניות מרוכז / רסק עגבניות
כפית גדושה סוכר
כף גדושה פפריקה מרוקאית
שלושת רבעי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח

כוס וקצת מימי הבישול של הפסטה / מים רגילים

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת הפסטה לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה פחות דקה להעביר למסננת עד שכל הנוזלים יוצאים ולהוסיף כף שמן. העמילן שבפסטה גורם לספגטי להידבק אחד לשני ולכן חשוב לערבב שהספגטי יצא אחד אחד ומדובר בהרבה ספגטי אז בקיצור תערבבו בזמן הבישול.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן זית להוסיף את הבצל, שום קצוץ, פלפל חריף והתבלינים לערבב כדקה שכל התבלינים יפתחו, להוסיף את הרוטב עגבניות את העגבניות הקצוצות ואת מי הבישול של הפסטה, לבשל כ 5 – 6 דקות מרגע הרתיחה.

3. להוסיף את הספגטי לרוטב לערבב כשתי דקות על האש להקפיד שהרוטב יעטוף את הפסטה מכל הכיוונים להוריד מהאש לערבב עוד דקה ולהגיש.

טיפים:
תבשלו את הפסטה קצת פחות ממה שרשום על האריזה בגלל שהיא ממשיכה להתבשל עם הרוטב וחשוב שהיא תצא אל דנטה מרקם נגיס. אני חייבת לומר שאביב חובב פסטה ידוע לא משנה לו בכלל, לי כן מרקם נגיס הרבה יותר מוצלח.
אל תשטפו את הפסטה בסיום הבישול כדי שהעמילן ישאר וככה הרוטב יעטוף את הפסטה יותר טוב.
המנהג אומר שאסור שהפסטה תחכה לרוטב ולכן מכינים את הרוטב קודם, לדעתי כשמכינים צהריים לילדים זה פחות קריטי אם הפסטה תמתין כמה דקות, אני מוסיפה כף שמן כדי שהספגטי לא ידבקו אחד אל השני.
רוצים לשדרג ? תוסיפו לרוטב 2 קופסאות טונה שימורים,  אפשר לטגן פטריות שמפיניון בהתחלה יחד עם הבצל, מי שלא אוהב חריף שיוותר על הפלפל.

 

ספגטי אדום של פעם

שניצל קריספי

הרשם
עדכן
68 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן