צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ
אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה (עדיפות לאדומים)
2 כפות קורנפלור
הכנות:
1. לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך בעזרת חותכן גלי לצ'יפסים, להעביר לקערת מים קרים ואם אפשר תוסיפו קוביות קרח, להשרות לפחות שעה ואפשר אפילו מספר שעות לשטוף ולסנן,
2. לשים את התפוחי אדמה בסיר לכסות עם מים וקצת יותר ברגע שמתחמם להוסיף כפית מלח לבשל את הצ'יפסים 7 – 8 דקות בחום בינוני (לא להגזים שלא יתפרקו) לסנן ולשטוף לייבש טוב בעזרת מגבת נקייה שיהיו יבשים לגמרי.
*אפשר לוותר על הבישול ולהסתפק רק בטיגונים, להקפיד לייבש טוב את הצ'יפסים.
3. כשהצ'יפסים יבשים לגמרי להוסיף 2 כפות קורנפלור לערבב שיעטוף טוב את כל הצ'יפסים ולנער שאריות.
4. לחמם סיר עם שמן לחום בינוני – נמוך להוסיף את הצ'יפסים (עדיף לטגן בנגלות ולא להוסיף הכל בבת אחת) אמורות להיות בועות עדינות ולא רתיחה חזקה, לטגן 7 – 8 דקות הצ'יפסים נשארים בהירים והם עדיין רכים. להוציא ולקרר.
עד השלב הזה אפשר להכין כמה שעות מראש.
5. לקראת ההגשה להחזיר חזרה לשמן בחום בינוני – גבוה ולטגן עד שהצ'יפס מזהיב יפה.
6. אפייה בתנור:
לחתוך לצ'יפסים לחלוט כ 5 דקות לסדר בתבנית עם נייר אפייה להמליח ולפלפל להזליף שמן זית לאפות על 200 מעלות כשעה.
בגלל שלוקח זמן לטגן את הצ'יפס אני נותנת לו חליטה קצרה ואז הטיגון לוקח פחות זמן, חשוב לייבש היטב כדי שהקורנפלור יעטוף טוב את הצ'יפס וזה יתן לצ'יפסים פריכות(קריספיות), השריה במים חשובה בשביל להיפטר מהעמילן. לא רוצים קורנפלור אפשר לוותר.