סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף
שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.
4 מנות
מרכיבים:
מרכיבי הסלט:
בצל חצוי ופרוס
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
גזר חתוך לפסים (קולפן)
5 צנוניות מיני
2 ביצים קשות חתוכות לרבעים
5 – 4 עלי חסה חתוכים
זיתי קלמנטה
50 ג' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
רוטב:
4 כפות כפות שמן זית
3/4 כף חרדל
2 כפיות שום כתוש
2 כפות סילאן
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
6 פרוסות חלה
3 פרוסות גבינה צהובה
50 ג' מוצרלה
2 כפות חמאה
4 כפות שמן
2 כפיות שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
הכנות:
1. בקערה גדולה לערבב את הירקות, לערבב את מרכיבי הרוטב לשקשק טוב להוסיף 3/4 מהכמות לסלט ולערבב.
3. הדבר האחרון שאני מכינה זה הטוסט כי אני רוצה שהוא יהיה חם בסלט ואין כמו לראות את הגבינה נמתחת שאוכלים.
לשים פרוסות גבינה צהובה על החלה לפזר מוצרלה ולסגור עם פרוסה נוספת (3 כריכים) להכניס לטוסטר עד שיש פסי חריכה יפים כאלה.
4. לחתוך את הטוסט לקוביות, להמיס חמאה ושמן במחבת להוסיף שום כתוש, פטרוזיליה ולתבל עם מלח להכניס את קוביות הטוסט לטגן כדקה משני הצדדים ולהוריד מהאש, להוסיף לסלט ומעל את שארית הרוטב, להניח מעל את רבעי הביצים ולפזר את קוביות הבולגרית לטרוף! לא להאמין כמה טעים.
הכנה מראש:
בכללי סלטים טריים לא מומלץ להכין מראש הירקות נראים פחות טובים והטריות ככה ככה ובכל זאת אפשר לחתוך את הירקות כשעתיים מראש, ביצים אין בעיה להכין כמה שעות לפני, את הרוטב אפשר להכין אבל לא לתבל אלא לפני ההגשה.
תכינו את הטוסטים כשעתיים מראש בלי להכין את הטוסט. לפני ההגשה לתבל את הסלט להכין את הטוסטים להקפיץ עם החמאה והשום ולהוסיף לסלט. תחשבו כמה כסף סלט כזה היה עולה לכם בבית קפה.