זיווה מלאווח
המאפה הזה מחזיר אותי שנים אחורה הייתי אוכלת אותו ברשת נאפיס והוא היה פשוט טעים בסיסי פשוט וקולע לטעם.
זה בעצם בורקס מהיר שמוגש עם עגבניות מגורדות, ביצים, חמוצים וסלט ירקות.
אם בא לכם לשדרג את ארוחת הערב בכלום עבודה 5 דקות מרגע ההכנה ועד הרגע שזה נכנס לתנור הבטחתי פשוט נכון ?
הריח מדהים אין כמו ריח של בורקס באוויר ולמי אין מלאווח בהקפאה ?
מרכיבים:
5 מלאווח
150 ג' גבינה צהובה מגורדת
70 ג' מוצרלה
250 ג' גבינה לבנה
ביצה
כפית קמח
כפית מלח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. בשביל להקל על החיים שלי אני מתחילה יום קודם, מלאווח מגיע בקוטר 18 ס"מ ובצורת עיגול אני קצת מפשירה
לא מוציאה מהניילון שעוטף את המלאווח אלא מרדדת על הניילון עצמו ואני מגדילה את המלאווח לקוטר 23X19 בצורת עיגול אבל מאורך שיהיה לי יותר קל להכין את הזיווה.
אם אתם מסתבכים פשוט תרדדו את המלאווח לעלה דק כמה שאפשר ותחזירו חזרה להקפאה.
עכשיו יש לי מלאווח מוכן לזיווה מתי שבא לי להכין.
2. לערבב את מצרכי המילוי לשים פס ועוד קצת מהמילוי לאורך המלאווח לגלגל ולעגל למטה (צורת פרסה).
3. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש עם ביצה לפזר שומשום לאפות כ 20 – 25 דקות.
בינתיים להכין ביצים קשות, עגבניות מגורדות, סלט ירקות, חמוצים אחלה ארוחה.