קציצות מושלמות לילדים
אני אתחיל מהסוף "אמא אני לא רוצה לאכול" ואני מנסה לשכנע את אביב אולי בכל זאת אני מאוד רוצה שתטעם הוא מתרצה ומסכים לאכול לפתע נשמעת קריאה מופתעת "אמא זה ממש טעים" אני טופחת לי בדמיון על הכתף שיחקתי אותה.
כשאביב ביקש עוד קציצות ידעתי שהמתכון הזה פגז קלאסי לילדים, יש בקציצות ירקות והן רכות שזה הכי טוב הכנתי במחבת פסים שהקציצות יקבלו צבע זהוב יפהפה והכנתי אותן בצורת המבורגר שזה קצת יותר השקעה אבל ידעתי שככה אביב יאכל
והגשתי עם פיתות וסלט ירקות יש ארוחת צהריים מוכנה בתאבון.
17 קציצות
מרכיבים:
250 ג' בשר טחון
250 ג' עוף טחון
קישוא גדול מגורד
בצל גדול חתוך קטן
חצי כפית סודה לשתייה
1/3 כוס פירורי לחם
ביצה
תבלינים:
3/4 כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית א. מרק
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
קורצן קוטר 6 ס"מ
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוריד מהאש.
2. לערבב את כל המצרכים כולל הבצל לקחת קורצן למלא אותו בעיסת הקציצות ולשלוף אותו החוצה, אפשרות נוספת להכין קציצות עם הידיים.
3. לטגן את הקציצות במחבת פסים או רגילה עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים.
4. אפשרות לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות לשמן בנדיבות נייר אפייה לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות, להפוך ולאפות עוד 15 דקות.
4. הגשתי עם אורז עם אטריות, מטבוחה, סלט חצילים, סלט ירקות טריים ופיתות.