פנקייק בננה ושיבולת שועל מתכון פגז לילדים
איך מתכונים נולדים ? מזה שהיו לי על השיש ערימת בננות וקופסת קוואקר מפה כבר רצתי קדימה.
התחלתי לעשות ניסיונות טעימים בשביל להגיע לפנקייק מושלם קראתי לשפן הניסיונות שלי רועי שבדיוק השתחרר מצה"ל וביקשתי את חוות דעתו הרי הוא המומחה לפנקייקים בבית.
לקח לי שעה של ניסיונות והוצאתי ערימת פנקייקים לתפארת אפילו אני הייתי מופתעת, 5 דקות התעסקות והפנקייקים התחילו לצאת רכים אווריריים מלאים בועות אוויר, רועי חצה פנקייק אחד באמצע והראה לי כמה שזה רך אני אוהבת כשדברים יוצאים לי טוב ובדרך חיסלתי חלק מהבננות.
11 פנקייקים
מרכיבים:
50 ג' קוואקר – שיבולת שועל דקה (חצי כוס)
2 בננות בגודל בינוני
200 ג' יוגורט במתיקות מעודנת
100 ג' קמח (3/4 כוס)
חצי כפית א. סודה לשתייה
3 כפות חלב
40 ג' סוכר (2 כפות)
ביצה
הכנות:
1. לטחון את השיבולת שועל לחתוך הבננות גס להוסיף לשיבולת שועל יחד עם היוגורט, ביצה, סוכר והחלב, לטחון לבלילה חלקה ולערבב עם הקמח.
2. לחמם מחבת עם שמן לצקת תלולית (ערימה) מהבלילה במרכז המחבת לכסות ולטגן עד שמתחילות בועיות קטנות והתחתית מזהיבה, נוצרת טבעת זהובה בהיקף של הפנקייק.
3. להפוך ולהמשיך לטגן עד זמן קצר עד שמזהיב ולהוציא החוצה.
להגיש עם סירופ מייפל, שוקולד, תותים.
אפשר לוותר על הסוכר, 2 כפות סוכר נותנות מתיקות עדינה ואם מגישים ליד סירופ מייפל זה מספיק מתוק מי שמעדיף שהמתיקות תורגש יותר מומלץ להוסיף 2 כפות סוכר. בקשר לטחינה של השיבולת שועל זה חובה בלי זה המרקם ישתנה והיא תורגש בכל ביס.