שניצל בטטה קריספי מתכון פגז!
איזה יאמי של מתכון היו לי שתי בטטות יפהפיות וחשבתי מה לעשות איתן ופתאום עלה לי לראש למה לא להכין שניצל ?
הכנתי טמפורה עם דברים טובים כמו שאני אוהבת חתכתי את הבטטות לגודל הרצוי ומשם כבר זרמתי איזה טעים יצא.
הפריכות הזאת הורסת כל ביס פיצוצים בפה אתה רק רוצה לאכול עוד ועוד זה פשוט יאמי.
מתכון מזה פשוט שנותן אחלה תוצאה. לא רציתי בשר והגשתי ליד אורז (אין כוח להכין כלום) סלט ירקות טרי וזה מושלם!
לא מסובך מבטיחה 🙂
מרכיבים:
2 בטטות גדולות מאורכות
כפית מלח
טמפורה:
70 ג' קמח (חצי כוס)
2 כפות קורנפלור
80 מ"ל מים (שליש כוס)
ביצה
כפית חרדל
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 כוסות פירורי לחם
הכנות:
1. לחתוך את הבטטות לפלחים עבים (יש תמונה) להרתיח מים עם כפית מלח לבשל את הבטטות 8 דקות ולסנן.
2. לערבב את מצרכי הטמפורה לטבול את הבטטות לנער שאריות ולצפות עם פירורי לחם.
3. לטגן עד שהבטטות מזהיבות יפה ולהוציא לנייר סופג, מי שלא רוצה לטגן: לחמם תנור ל 180 מעלות לשמן נייר אפייה לסדר את הבטטות ולאפות כ 40 דקות.
מי שאוכל חלבי מומלץ להגיש עם המטבל הזה הוא חלומי ומשתלב נהדר עם הבטטות.