קציצות עוף ברוטב עגבניות רכות בטירוף!
אני אוהבת קציצות שמנמנות לא גדולות עסיסיות עם ירקות והכי חשוב הן רכות מתובלות טוב והן שוחות בתוך רוטב הורס.
אני לא בטוחה מה עדיף לטבול ברוטב ככה בניגוב או לאכול קודם מהקציצות הרכות. הכנסתי פנימה פלפל חריף שהרוטב יעקוץ ואיזה טעים יצא לי ברור שניגבתי לא יכולתי לעמוד בפיתוי.
רוטב עגבניות הכי פשוט וקל להכנה אני מבחינתי יכולתי לאכול אותו כף אפשר אפילו להגיש את הרוטב עם פסטה הוא עד כדי כך טוב, שום, בצל, עגבניות קציצות רכות ברוטב זה הכי ארוחת צהריים.
מרכיבים:
600 ג' חזה עוף טחון
בצל קטן קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה מקולף ומגורד
חצי כפית סודה לשתייה
תבלינים:
חצי כפית כורכום
1/4 כפית כמון
חצי כפית פפריקה מרוקאית חריפה
כפית פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית א. מרק
רוטב:
בצל קטן חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
10 עגבניות שרי חתוכות קטן / 2 עגבניות
כ 2 – 3 כוסות מים (לא להוסיף הכל בבת אחת)
כף רסק עגבניות
פלפל חריף חתוך לקוביות
תבלינים:
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
כפית גדושה א. מרק
הכנות:
1. לטגן את הבצלים עד שהם מזהיבים אש בינונית מידי פעם לערבב להוסיף את השום להמשיך לטגן עוד כדקה (עכשיו קיצור דרך) מוציאים מחצית מהבצל המטוגן לקערה נפרדת. לבצל שנותר במחבת מוסיפים את התבלינים לערבב עם השמן ואחר כך לערבב עם הבצל.
2. להוסיף את הפלפל, רסק, מים ומים להרתיח להנמיך את האש לנמוכה בינונית ולבשל כ 10 – 15 דקות.
3. בזמן שהרוטב מתבשל להוסיף לקערה עם הבצל את מצרכי הקציצות והתבלינים לערבב לעיסה אחידה ולהכין כדורים בגודל כדורי פינג פינג, לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
4. את הקציצות לשים ברוטב באופן מסודר שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה, לבשל כ 15 דקות מידי פעם לנער בעדינות.
5. אפשר לוותר על הטיגון לבשל ברוטב כ 25 דקות.