חזה עוף עם עדשים מתכון בריא וקל
רועי החליט שהוא חוזר להתאמן חדר כושר, כדורעף וביקש ממני להכין מתכונים שיש בהם חלבון וגם להקפיד על כמות השמן (ספרתי בכפות שיהיה מדויק) אז לקחתי את זה כפרוייקט והתחלתי עם חזה עוף למי שלא יודע זה חלק שאין בו שומן בכלל ומכיל כמות יפה של חלבון 100 ג' חזה עוף מבושל = 31 ג' חלבון ובלי פחממות ומזלי הטוב שהוא מאוד אהוב על הילדים.
אם כבר הלכתי על בריא אז הוספתי עדשים גם בריא וגם יש בעדשים חלבון וביקשתי ממנו שישמור על ראש פתוח כי הוא ועדשים לא חברים טובים אבל עלה לי רעיון איך בכל זאת להכין ושרועי אכן יאהב.
תרשו לי לקפוץ לסוף "אמא יצא מטורף" הייתי מזה מרוצה מעצמי הילד אכל עדשים והיה לו טעים, מבחינתי זה אחד המתכונים הכיפיים קלי קלות תענוג של מתכון לא הפסקתי לנשנש מהעדשים.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
700 ג' חזה עוף פרוס דק / פילה חזה עוף
כוס עדשים ירוקות
3 כפות שמן
2 כפות מים
תבלינים:
כפית פפריקה
כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כף סילאן / דבש
חצי כפית א. מרק (לא חובה)
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. משרים את העדשים כשעה כלומר מכסים את העדשים במים ויותר ואחרי שעה מסננים, מרתיחים סיר עם מים + כפית מלח מוסיפים את העדשים מבשלים כ 15 – 20 דקות ומסננים.
2. תוך כדי השריית העדשים מתבלים את החזה עוף עם השמן, מים, סילאן, תבלינים ומשרים כשעה.
3. מחממים מחבת פסים עם 5 כפות שמן מטגנים את החזה עוף משני הצדדים עד שיש פסים יפים וחרוכים ומוציאים החוצה, מוסיפים את העדשים מערבבים טוב שיספגו את כל טעמי העוף עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
4. מגישים את החזה עוף עם העדשים חם.