תפוחי אדמה צלויים ופריכים
כמעט באופן יומיומי אני שוברת את הראש מה להכין לצהריים מאוד משתדלת להכין אוכל טרי יום יום ורק ממצרכים זמינים.
אז מה הכנתי היום ? היו לי תפוחי אדמה קטנים בינוניים והגיע הזמן שאני אעשה איתם משהו ומבחינתי הכי פשוט להכניס אותם לתנור ולתת להם להשחים עם מרינדה שאני אוהבת.
לקח לי כמה דקות להתעסק איתם והכנסתי לתנור ידעתי שמבחינת תוספת אני מסודרת ועכשיו אני צריכה להכין מנה עיקרית, הפשרתי בשר טחון כבר מראש בזריזות העלתי על האש קציצות ברוטב עגבניות (רוטב מעלף!).
אני מביטה בשעון עוד מעט התפוחי אדמה יוצאים מהתנור נראים טוב השחימו יפה נשאר לי זמן לארגן סלט ירקות טרי ובלילה הכנתי כרובית אפויה דיאטטית. אפשר לסמן וי על ארוחת צהריים בתאבון.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה קטנים
כפית מלח
חצי כפית א. סודה לשתייה
1/3 כוס שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מרוקאית
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
הכנות:
1. לחצות את התפוחי אדמה לחצי בינתיים להרתיח ליטר מים עם כפית מלח וסודה לשתייה להוסיף את התפוחי אדמה ולבשל 7 – 8 דקות התפוחי אמורים קצת להתרכך ולא יותר מזה, מסננים את התפוחי אדמה ונותנים להם להתייבש מהנוזלים.
2. מחממים תנור ל 200 מעלות, מערבבים את התפוחי אדמה עם השמן זית תבלינים והרוטב צ'ילי מתוק מעבירים לתבנית של התנור מומלץ לשים נייר אפייה אופים כ 45 – 50 דקות תפוחי האדמה מזהיבים משחימים.
תפוחי אדמה רגילים לחתוך לפלחים, אם מעדיפים לא מתקתק לוותר על הצ'ילי, תוספת מעולה לארוחת צהריים אני מכינה אותה המון אהובה במיוחד על הילדים, למעלה נתתי אפשרויות מה להגיש ליד השילוב של הקציצות והתפוחי אדמה והכרובית הדיאטטית זה הכי אמאל'ה.