יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים מתכונים לחנוכה

סופגניות פנקייק

2 דצמבר 2012
(Visited 5,564 times, 1 visits today)
סופגניות פנקייק

סופגניות פנקייק

סופגניות פנקייק,  רוצים להשתעשע ?  המטבח זה כמו גן משחקים גדול בשבילי. אז הפעם החלטתי להכין סופגניות פנקייק, מה זה בדיוק ?
אני אסביר השתמשתי במחבת שקעים שכל שקע הוא חצי כדור מאוד מתאים לפנקייקים אבל מה שמגניב (אני שייכת לדור שעוד אומר מגניב) כאן שהפנקייקים מתנפחים בצורת כדור, זה נראה חמוד ביותר! ואחרי שבזקתי א. סוכר ושמתי ריבה זה נראה בדיוק כמו סופגניות ביס קטנות וחמודות, דרך אגב אין טיגון בשמן עמוק.

30 יחידות

מחבת שקעים חצי כדור
שיפודי עץ

מרכיבים:

2 ביצים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
70 ג' חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס חלב
1/4 כוס מי סודה (משקה)
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה

מילוי:
נוטלה
השחר

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה "אל תכינו" זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

הכנות:

1. לטרוף / להקציף כדקה ביצים וסוכר תוך כדי להוסיף חמאה וניל חלב וסודה, לערבב את קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לרטובים לטרוף / להקציף לבלילה אחידה.

2. לחמם את המחבת כשהיא חמה להוריד מהאש לשים מעט חמאה בכל שקע להבריש את השקעים (מברשת סיליקון מתאימה) להחזיר לאש להוריד את האש לבינונית נמוכה, עם כף גלידה לשים בלילה עד 3/4 גובה מעט פחות, לשים כשליש כפית מילוי (לעבוד מהר) ומעל למלא מעט מהבלילה לא לעבור את ה 3/4 גובה.
אפשר לוותר על המילוי זה יוצא טעים מאוד גם בלי.

3. בסביבות 3 דקות קצת יותר מופיעות בועיות קטנות להכניס את שני השיפודים בצד להרים מעט לראות שיש צבע יפה להרים מעט ואז להעביר את השיפוד לצד השני ללחוץ מעט להחדיר את השיפוד הראשון למטה ולהפוך לטגן עוד כדקה לבדוק שיש צבע יפה ולהוציא החוצה.

4. לטרוף!

הערות:
לוקח קצת זמן עד שקולטים איך לעבוד עם המחבת אבל ברגע שיודעים זה קלי קלות הסופגניות פנקייק מוכנות אחת אחרי השנייה, צריך לעבוד מהר שימו לב שלא ישחימו מידי. לא להתייאש במידה והראשונות לא נראות כל כך טוב קצת סבלנות. בחלק מהסופגניות לא שמתי מילוי זה נאכל בשנייה שהיה מוכן.

 צילמתי מספר תמונות תוך כדי עשיית סופגניות הפנקייק יאללה לדרך…

הבלילה נמזגת לשקעים, מילאתי עד 3/4 גובה זה כבר התחיל לתפוח מעט

אפשר למלא קצת פחות מ 3/4  גובה ולשים כשליש כפית ממרח שוקולד במרכז


שמים עוד קצת בלילה מעל, אופס לאן נעלם השוקולד ?

הבלילה תפחה יפה, ממתינים עד שמתחילות בועיות קטנות, בחלק מסתתר שוקולד ובחלק לא.

מכינים מראש שיפודי עץ, מכניסים בצד את השיפודים ובודקים את את הצבע והאם הגיע הזמן להפוך זה קורה מהר אז כדאי לא ללכת לשום מקום

 אכן הגיע הזמן להפוך, שיפוד אחד להכניס פנימה והשני עובר קדימה דוחף קצת

 דחיפה קלה והופ זה מתהפך

 תראו איזה כדור יפה יצא לי איזה פטנט נהדר!

פשוט מושלם תראו איזו סופגנית פנקייק יפה

עד כאן לילדים הייתה סבלנות, הם לא הסכימו לחכות לאבקת סוכר אבל…

 על חלק הצלחתי לבזוק אבקת סוכר בקושי רב יש לציין…
 נכון שהן עושות חשק לאכול ? כאלה טעימות ורכות
סופגניות ביס פינוק נפלא לילדים מתוק טעים וחם!

גולשים מכינים וממליצים:

גלית : שלום ניקי, הכנתי עם שינויים קלים: לא הייתה לי חמאה אז הכנתי עם שמן קוקוס, במקום קמח לבן עם קמח מלא. לצערי אין לי את מחבת השקעים אז הכנתי באפייה בתבנית שקעים. למרות הכל יצא מעולה!!! תודה על מתכון מצוין.

שיינא : ניקי היקרה,
רציתי לספר לך שהכנתי את הסופגניות המתוקות האלה עם קמח כוסמין וסוכר חום ויצא פשוט טעים! תוך שניות הכל חוסל וכולם דרשו עוד…
חשבתי שכדאי לפרסם את זה כדי שאם יש עוד כאלה שרגישים לקמח לבן- אז יש לו תחליף!
תודה לך על מתכונים נהדרים (:
אין על האתר הזה בעולם..

יונית : תודה על המתכון. הכנתי שליש עם שוקולד צ'יפס לבן, שליש עם שוקולד ציפס רגיל, ושליש עם ריבת תות מעשה בית. יצא מעולה! יונית

N : בדקנו את זה היום , יצא מדהים, טעים ויפה, איזה כיף האתר שלך , אני משתמשת בו המון ותמיד הכל קל ויוצא מצויין , תודה רבה

Danielle : ניקי,המיני סופגניות שלך יצאו לי טעימות מאוד,כפי שרשמת חוסל ברגע שהוצאתי אותם מהמחבת…
אני מאוד אוהבת את כל המתכונים שלך…ברורים,פשוטים להכנה,לא צריך מצרכים מיוחדים בקיצור אחלה אתר…
יישר כח!המשיכי לעשות לאנשים רק טוב!!!
חג אורים שמח!!!!
דש מעבר לים

הרשם
עדכן
219 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי:)
אפשר להשתמש בטיגון במכשיר מולטיקייק?
תודה!!

היי ניקי נראה מתכון מעולה! למי שאין מחבת כזאת, אפשר להכין בתנור או במג'יק קייק?

ניקי היקרה רציתי לשאול אם יש עוד מתכונים שניתן להכין עם המחבת או סופגניות שונות לדוגמה סופגניות אוראו
פשוט לא רוצה לקנות את המחבת ולהישאר עם מתכון קבוע ולהשתמש בה רק בחנוכה

הי ניקי,
רציתי לדעת אם חייב סודה למתכון או שניתן להחליף אותה?

היי ניקי אני רוצה להכין אותם מחר. יש לי את המולטיקייק זה מתאים גם לדונאטס?

תודה ניקי על מתכונים מוצלחים! פשוט כיף לבשל/לאפות 🙂
האם אפשר להכין את הסופגניות ערב מראש ולחמם למחרת בתנור?
תודה

תכינו במולטי קייק לא תצטרכו להפוך