תפוחי אדמה ברוטב אדום
חיפשתי מה להכין לצהריים קורה לכם שאתם לא יודעים מה להכין השעון דופק אוטוטו צהריים ובכל זאת מה מכינים ?
היו לי תפוחי אדמה ולא התאים לי להכניס לתנור רציתי משהו מהיר יותר ושיהיה קצת רוטב אדום.
מה הטריק של התפוחי אדמה האלה מה עושה אותם כל כך טעימים ? הצריבה בהתחלה אני מטגנת בסבלנות על אש גבוהה ומקפידה להקפיץ מידי פעם שכל התפוחי אדמה יקבלו את הצריבה באופן שווה ועוד דבר במהלך הבישול אני אוספת את הרוטב ומפזרת על התפוחי אדמה ככה כל התפוחי אדמה מקבלים את הטעמים באופן שווה. איזה צבע מהמם יש להם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
2 כוסות מים
4 – 5 כפות שמן
כף מיץ לימון
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
3/4 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית א. מרק
כפית מלח
הכנות:
1. מחממים מחבת גדולה עם שמן מטגנים את התפוחי אדמה כ 10 דקות מידי פעם להקפיץ התפוחי אדמה מקבלים צריבה קלה.
2. מוסיפים את התבלינים לימון והמים מנערים קלות שמים על אש בינונית גבוהה ומבשלים כ 20 דקות הנוזלים מצטמצמים לפחות בחצי, מידי פעם לוקחים כף מרימים את הרוטב מהתחתית ומפזרים על התפוחי אדמה.