כפיות שוקולד וסוכריות
אני לא מאמינה איך שכחתי לעלות את הפוסט הזה הכנתי אותו מזמן והוא חמק מזיכרוני, אתם חייבים לראות הכפיות המקסימות האלה במינימום השקעה, הכנתי את היפות האלה לאביב ליום ההולדת כשהוא היה קטן.
להכין את הכפיות עצמן לא בעיה אפשר לתקתק אותן ב 15 דקות כל העניין זה להמיס שוקולד ולקשט, טוב לא בדיוק הסברתי בדיוק מה עשיתי מומלץ לקרוא בקפידה. אם בא לכם להפגיז לאבא שבת, יום הולדת, משלוחי מנות או להעסיק את הילדים זה בדיוק המתכון.
הכפיות יוצאות יפהפיות בלי השקעה גדולה והילדים מאוד מתלהבים,
בנוסף כל ילד קיבל בקבוק שוקו קטן יצא מושלם ואביב לא הפסיק לחייך.
60 כפיות
מרכיבים:
400 ג' שוקולד מריר, חלב, לבן מטומפרר (קנוי)
סוכריות צבעוניות, קישוטים (אפשר להשתגע כאן)
אפשרות נוספת שזה יותר אילתור:
100 ג' שוקולד חלב רגיל
100 ג' שוקולד מריר רגיל
100 ג' שוקולד לבן רגיל
הכנות:
1. שוקולד מטומפרר:
להמיס את השוקולד במיקרו, מומלץ לא להמיס הכל בבת אחת אלא בכמויות קטנות יותר.
2. להכין מראש כפיות פלסטיק צבעוניות למלא את הכפיות בשוקולד, קצת לנער את הכפית כדי שתיהיה שכבת שוקולד ישרה.
3. להכין מראש את הסוכריות ובזריזות לקשט לפני שהשוקולד מתקשה.
4. עבודה עם שוקולד רגיל:
להמיס במיקרו חבילת שוקולד עם כף מעט יותר שמן או בבן מארי ואז לוותר על השמן ולערבב לבלילה שוקולדית אחידה.
5. למלא את הכפיות באותה דרך שהסברתי בסעיף 2, להמתין 2 דקות ולקשט את הכפיות, להכניס למקרר ל 5 – 10 דקות.
מה ההבדל ? כשהשוקולד מטומפרר השוקולד מתקשה לגמרי מקבלים ממש שוקולד רגיל מבחינת מרקם ואפשר לנתק את השוקולד מהכפית.
באפשרות השנייה השוקולד מתקשה אבל נותר רך כשנותנים ביס והשוקולד נדבק לכפית (מזכיר קרם שוקולד לעוגה).
קישוטים, סוכריות עדשים קישוטים כבדים יותר כדאי להמתין 5 דקות באפשרות השנייה לוקח לשוקולד זמן להתקשות והקישוטים עלולים לשקוע.
שימו לב שארזתי עם שוקולד מטומפרר אין בעיה לארוז יוצא מושלם שוקולד רגיל קצת נדבק לאריזת צלופן.
כדאי לדעת ש…
60 ג' שוקולד = 9 כפיות.