חזה עוף מוקפץ עם ירקות תיבול פצצה!
מתכון קל הכנה עם תיבול פצצה! תראו כמה יפה המתכון הזה ויש בו הכל ירקות, פחמימות ואפילו חלבון אתם יודעים שבחזה עוף יש הרבה חלבון. קבלו מתכון מנצח לארוחת צהריים ? הבן שלי מקפיד לאכול חלבון באופן יום יומי.
אפשר אפילו לשחק איתו להכין רק את הירקות והפסטה ולהגיש את החזה עוף בנפרד.
אתם יודעים שהחזה עוף יוצא רך רך וטעים ? איך אני אוהבת כשיוצא לי ככה, רועי קורא לזה חטיף חזה עוף לשים בקערה ולנשנש אחד אחרי השני ואם זה נשמע לכם משונה תנסו ואז תבינו למה אני מתכוונת החזה הזה מעולה.
מה הגשתי בצד ? כלום חוץ מסלט ירקות לא צריך יותר כלום.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
600 – 700 ג' חזה עוף חתוך לחתיכות בינוניות
משרה:
חלבון (לבן)
3 כפות קורנפלור
50 ג' קמח (5 כפות)
120 מ"ל מים (חצי כוס מים)
כף מלאה רוטב סויה
כף א. מרק
200 ג' ספגטי / כל פסטה שאוהבים
2 פלפלים שושקה גדולים חתוכים לעיגולים
2 פלפלים צהובים חתוכים למקלות קצרים
10 פטריות שמפיניון פרוסות
2 זוקיני חתוכים למקלות קצרים
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
בצל חצוי ופרוס
תבלינים:
חצי כפית פלפל שחור
כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף מלאה סילאן / דבש
חצי כפית מלח
כפית א. מרק עוף
הכנות:
1. לערבב את החזה עוף והמשרה ולהשרות כשעה אם אין זמן תוותרו.
2. לחמם מחבת גדולה עם 4 – 5 כפות שמן ולהתחיל לטגן לפי הסדר שרשום, גזרים לטגן כדקה על אש גבוהה חשוב להקפיץ מידי פעם להוסיף את הפלפלים לשתי דקות טיגון, להוסיף את הבצל לעוד 2 דקות טיגון להוסיף את הזוקיני לשתיים שלוש דקות ולסיים עם הפטריות.
4. להוסיף לירקות צ'ילי, סויה, סילאן, מלח, פלפל, א. מרק ולערבב.
5. להכין את הספגטי לפי ההוראות לסנן ולהוסיף 2 כפות שמן.
6. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את נתחי החזה עד שהם מזהיבים משני הצדדים להוסיף לירקות עם הספגטי להקפיץ דקה ביחד לבדוק טעמים ולהגיש.