מקלות גבינה פריכים ב 15 דקות עבודה
המתכון הכי קל בעולם שנולד מקופסת קוטג' ושתי פרוסות גבינה צהובה ורצון לארגן לאביב משהו מהיר לאכול, התעקשתי לא להשתמש בבצק עלים להכנת המקלות רציתי להכין משהו ממוצרים שיש לי בבית והכי חשוב מהר כבר חתכתי ירקות.
אני כל הזמן חושבת מה להכין עם קוטג' משום מה תמיד נשאר לי והמתכון הזה פתאום חשבתי עליו ואני אספר לכם סוד לא היה לי מושג מה יצא ויצא מעולה!
כלום עבודה הכנתי בצק חתכתי והכנסתי לתנור בלי להתפיח בלי לחכות אחרי 5 דקות בתנור כבר היו ריחות טעימים במטבח,
15 דקות אביב כבר ישב לאכול עם ירקות, בתאבון.
כ 30 מקלות
מרכיבים:
100 ג ' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
250 ג' קוטג' (קופסא)
50 ג' גבינה צהובה מגורדת (2 פרוסות)
2.5 ג' שמרים יבשים (חצי כפית)
200 ג' קמח (כוס וחצי פחות כף)
כפית מלח
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לשים במיקסר חמאה, קוטג', גבינה צהובה, קמח, שמרים ומלח בעזרת וו הגיטרה לעבד לבצק רך ודביק.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לקמח טוב נייר אפייה להניח את הבצק ולקמח מכל הכיוונים, לרדד לעלה בגודל 25X25 בעזרת גלגלת פיצה / סכין לחתוך למקלות דקים ולחצות באמצע להעביר ולתבנית עם רווח בין אחד לשני להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.
4. לאפות כ 20 – 25 דקות המקלות מזהיבים בתחתית.
להגיש עם גבינות וירקות טריים.