פתיתים שילדים אוהבים
מתים על פתיתים ? 🙂 אני כן מכינה אותם בכל הזדמנות. אין מצב שאין לכם פתיתים במזווה לכל אחד יש זאת התוספת הכי ישראלית קלאסית שאפשר להכין לארוחת צהריים ומה שהכי כיף היא מהירת הכנה.
אז החלטתי להשתעשע בדקתי מה יש לי במקרר ובמזווה ראיתי שיש לי מספיק דברים להכין פתיתים משודרגים לצהריים עם דגש על ירקות ואפילו הגזמתי כי ירקות זה חשוב במיוחד לילדים.
בא לכם פתיתים צבעוניים ? תסתכלו בתמונות זה נראה מעולה, מתכון צמחוני מרשים ויפהפה בכלום עבודה שמככב על השולחן שוב ושוב.
3 מנות
מרכיבים:
2 כוסות פתיתים
חצי כוס אטריות דקיקות למרק
כחצי כוס אפונה וגזר (קפואים)
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות מים רותחים
כף גדושה סילאן
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לטגן את האטריות עד שהן מזהיבות – משחימות ולשמור בצד.
2. לטגן את הגזר כמה דקות עד שהוא מתרכך להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן להוסיף את האפונה והגזר פתיתים, אטריות, סילאן, תבלינים ומים רותחים, להרתיח כדקה לכסות להנמיך את האש לבשל 12 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות.
3. לערבב בעדינות ולהגיש.