קציצות בשר עם אפונה וגזר
אחד ממתכוני הקציצות הראשונים שהכנתי, אני תמיד זוכרת אותו בחיבה אני אוהבת את השילוב של הבקר יחד עם האפונה והגזר זה שילוב מושלם. רוטב מעט מתקתק, מי שאוהב אפונה וגזר ברוטב אדום מאוד יהנה מהמתכון יחד עם קציצות בשר זאת ארוחת צהריים נהדרת. קציצות רכות עם רוטב נהדר.
4 מנות
מרכיבים:
500 ג' בשר בקר טרי / חזה עוף טחון
2 בצלים
2 גזרים
3 שיני שום
ביצה
1/4 כוס פירורי לחם
כפית שטוחה פפריקה
1/4 כפית כמון
פטרוזיליה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הרוטב:
100 ג' רסק עגבניות
כפית פפריקה
כף סילאן
2 – 3 כוסות מים
2 כוסות גזר ואפונה (קפואים, שימורים)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לטגן תוך כדי בחישה עד שהכל מזהיב.
2. לגרד את הגזר גס בחורים הגדולים, לקצוץ פטרוזיליה כשליש כוס, בקערה לערבב את מצרכי הקציצות להוסיף מחצית מכמות הבצל לערבב טוב ולהכין קציצות, להכניס למקרר לחצי שעה קירור.
3. הכנת הרוטב: למחבת עם הבצל המטוגן להוסיף רסק, תבלינים ומים לבשל 5 – 6 דקות להנמיך את האש לביעבוע עדין, להוסיף את האפונה והגזר לבשל כשתי דקות ולהוסיף את הקציצות.
4. לבשל כ 25 דקות, הרוטב אמור להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, מידי פעם לנער את המחבת בעדינות.
5. אפשרות נוספת: לטגן את הקציצות כשתי דקות מכל צד ולהכניס לרוטב ל 15 דקות.
על הדרך הכנתי פוקצ'ה שוקולד
כדאי לדעת ש…
הקציצות יוצאות מתקתקות, מי שמעדיף לא מתוק שיוותר על הסילאן, תחליף לסילאן זה דבש, אפשר להכין ללא האפונה והגזר, אפשר להכין ללא הביצה והפירורי לחם. אפשר להחליף את הגזרים בתפוח אדמה, מומלץ להגיש עם אורז לבן הוא סופג נהדר את הטעמים של הרוטב. אפשר להכין יום קודם.
טחינה
על הדרך הכנתי פוקצ'ה שוקולד שיהיה משהו טעים ליותר מאוחר
גולשים מכינים וממליצים:
אושרת : "המתכון הכי מוצלח לקציצות פשוט אליפות אי אפשר להפסיק להכין"
סימה : ניקי יקירה , הכנתי אותם יצאו פשוט ……. כ"כ רכות וטעימות מדהים . אהבו מאוד ישר כוח ותודה על כל המתכונים הנהדרים שלך שאצלי שמורים במטבח .
ויקי : "היי ניקי!!
אין מילים יצא פשוט מעדן…"
שרה : "הכנתי לארוחת צהריים בתוספת אורז יצא פשוט מושלם!! מכורה לאתר שלך!"
תמר : "קציצות מדהימות! יצא נפלא. תודה רבה!"