בורקיטס גבינה
דברים טובים שיוצאים לי אני חייבת לחלוק איתכם, תראו איזה בורקיטס יפים יצאו לי מילאתי אותם במספר סוגי גבינות ובביס הכל נשפך החוצה המוצרלה והגבינה זה פשוט שחיתות! לטבול ברסק עגבניות ולחשוב כמה החיים טובים וטעימים.
רציתי לפרגן לילדים קמתי מוקדם התארגנתי על הבצק רק שתדעו שהוא מעולה אני משחקת איתו במטבח כל הזמן,
בזמן שהבצק תפח לאיטו הכנתי את המילוי וכל התוספות ליד, שהבורקיטס הראשונים התחילו לצאת זה הספיק בשביל להביא את הילדים למטבח.
הבורקיטס יוצאים פריכים זהובים וממכרים, תזכרו שיש כאן רק 11 יחידות בתאבון.
11 יחידות
מרכיבים:
400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
200 מ"ל מים חמימים (כוס פחות קצת יותר מרבע)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
מילוי:
100 ג' גבינה צפתית / בולגרית מגורדת
150 ג' גבינה צהובה מגורדת / חתוכה קטן
100 ג' פרמזן מגורדת
כוס טבעות זיתים שחורים
הכנות:
1. מערבבים את מצרכי הבצק אוספים לכדור ומתפיחים כשעה, מחלקים את הבצק ל 11 כדורים יוצקים שלושת רבעי כוס שמן לכלי מניחים את הכדורים מתפיחים 30 דקות הופכים וממשיכים להתפיח עוד 30 דקות.
2. מערבבים את מצרכי המילוי, משטחים בעזרת האצבעות את הכדור לעלה דק דק כמעט שקוף בצורת מלבן בגודל 18X22 בראש הבצק מניחים שורה מהמילוי ומגלגלים לשבלול.
3. אחרי שכל השבלולים מוכנים לטגן אותם מכוסים עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
*השתמשתי בשמן שנותר בתבנית לטיגון.
4. מעוניינים לאפות ? מברישים את הבורקיטס עם ביצה טרופה ואופים כ 20 דקות על 180 מעלות.