דייסת בורגול מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דייסת בורגול מתוקה

דייסת בורגול מתוקה, החורף הגיע הערבים קרים, מחפשים משהו חם שיחמם את הגוף ? חשבתם אולי על בורגול ? לא התבלבלתי אני אכן מתכוונת לבורגול כמשהו מתוק חם.
בדרך כלל מכינים דייסה מאורז או סולת  אבל אפשר לתת לדימיון להתפרע ולחשוב על הבורגול  זה שתמיד שוכחים אותו ומשום מה כשהיד נשלחת למזווה האורז תמיד יוצא והבורגול נשאר מבויש בארון אז יאללה תוציאו אותו החוצה ותכיני פינוק חם וטעים לחורף קר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

50 ג’ חמאה
2 כוסות בורגול עדין
2 כוסות חלב
5 כוסות מים
כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות, לטעום)
והרבה סבלנות

הכנות:

1. להמיס את החמאה, להוסיף את הבורגול ולהקפיץ כ 5 דקות. להוסיף חלב, מים וסוכר, להנמיך את האש ולבשל תוך כדי עירבוב עד שרוב הנוזלים נספגים (לא לגמור את הכל), לבדוק טעמים.

פינוקים ותוספות:

לפני מזיגת הדייסה להניח בתחתית 3 קוביות שוקולד, הדייסה תמיס את השוקולד והכל יתערבב ביחד בשילוב טעמים נפלא.

להוסיף סילאן / דבש שלא ייצא מתוק מידי

לפזר קליק, שוקולד מגורד, קינמון לפני ההגשה.

להוסיף תוספות שונות, נוטלה, ריבת חלב, כל ריבה שאוהבים.

בקיצור להנות!

4707 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : ניסיתי, הוספתי קצת מלח וקינמון מעל יצא מעולה, תודה רבה

תגובות

  הרשם  
עדכן
דליה

רציתי לנסות אותו טבעוני (עם שמן קוקוס וחלב סויה / אורז) מה דעתך? ובנוסף, האם אפשר להחליף סוכר בסילאן?
האם ניתן לבשל אותו לילה קודם ולחמם למחרת?
סליחה על מבול השאלות.
תודה מראש!

דבי

ניקי תודה על המתכונים, האם אפשר להכין את הדיסה עם קוואקר? תודה

יפית

רעיון מעולה הוספת האפשרות כתוב הערות למתכונים.
ישר כח!

ציפי

הי ניקי, האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר?
ואם כן כמה דבש…