דייסת בורגול מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דייסת בורגול מתוקה

דייסת בורגול מתוקה, החורף הגיע הערבים קרים, מחפשים משהו חם שיחמם את הגוף ? חשבתם אולי על בורגול ? לא התבלבלתי אני אכן מתכוונת לבורגול כמשהו מתוק חם.
בדרך כלל מכינים דייסה מאורז או סולת  אבל אפשר לתת לדימיון להתפרע ולחשוב על הבורגול  זה שתמיד שוכחים אותו ומשום מה כשהיד נשלחת למזווה האורז תמיד יוצא והבורגול נשאר מבויש בארון אז יאללה תוציאו אותו החוצה ותכיני פינוק חם וטעים לחורף קר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

50 ג’ חמאה
2 כוסות בורגול עדין
2 כוסות חלב
5 כוסות מים
כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות, לטעום)
והרבה סבלנות

הכנות:

1. להמיס את החמאה, להוסיף את הבורגול ולהקפיץ כ 5 דקות. להוסיף חלב, מים וסוכר, להנמיך את האש ולבשל תוך כדי עירבוב עד שרוב הנוזלים נספגים (לא לגמור את הכל), לבדוק טעמים.

פינוקים ותוספות:

לפני מזיגת הדייסה להניח בתחתית 3 קוביות שוקולד, הדייסה תמיס את השוקולד והכל יתערבב ביחד בשילוב טעמים נפלא.

להוסיף סילאן / דבש שלא ייצא מתוק מידי

לפזר קליק, שוקולד מגורד, קינמון לפני ההגשה.

להוסיף תוספות שונות, נוטלה, ריבת חלב, כל ריבה שאוהבים.

בקיצור להנות!

19058 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : ניסיתי, הוספתי קצת מלח וקינמון מעל יצא מעולה, תודה רבה

תגובות

  הרשם  
עדכן
יעלי

דייסת הבורגול יצאה טעימה מאוד – גם למחרת אחרי חימום קצר במיקרו. תודה.

אביגיל

שלום ניקי!
האם הכוונה היא לבורגול דק ולא עבה? יש לו שם מיוחד
תודה!

מעריצה מס' 1

כרגיל זה נראה טעים בטרוף… צריך לשטוף ולהשרות קודם את הבורגול?

מיטל

הי ניקי. אפשר שמן קנולה במקום חמאה? במידה וכן באיזו כמות?

kerens

הי ניקי,
נראה לך שאפשר להכין את זה עם קינואה?
תודה רבה

יעל המר-בכר

היי ניקי,
האם אפשרי לעשות את הדייסה על בסיס מים כי הבן שלי עדיין לא התחיל לאכול מוצרי חלב.(יש לציין שגם את הדייסת סולת אני עושה על בסיס מים ויוצא מצוין)

נתושה

היי ניקי!
עשית לי תאבון!!
יש לך הערכה בערך כמה זמן עד שזה מוכן?
תודה 🙂