דייסת בורגול מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דייסת בורגול מתוקה

דייסת בורגול מתוקה, החורף הגיע הערבים קרים, מחפשים משהו חם שיחמם את הגוף ? חשבתם אולי על בורגול ? לא התבלבלתי אני אכן מתכוונת לבורגול כמשהו מתוק חם.
בדרך כלל מכינים דייסה מאורז או סולת  אבל אפשר לתת לדימיון להתפרע ולחשוב על הבורגול  זה שתמיד שוכחים אותו ומשום מה כשהיד נשלחת למזווה האורז תמיד יוצא והבורגול נשאר מבויש בארון אז יאללה תוציאו אותו החוצה ותכיני פינוק חם וטעים לחורף קר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

50 ג’ חמאה
2 כוסות בורגול עדין
2 כוסות חלב
5 כוסות מים
כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות, לטעום)
והרבה סבלנות

הכנות:

1. להמיס את החמאה, להוסיף את הבורגול ולהקפיץ כ 5 דקות. להוסיף חלב, מים וסוכר, להנמיך את האש ולבשל תוך כדי עירבוב עד שרוב הנוזלים נספגים (לא לגמור את הכל), לבדוק טעמים.

פינוקים ותוספות:

לפני מזיגת הדייסה להניח בתחתית 3 קוביות שוקולד, הדייסה תמיס את השוקולד והכל יתערבב ביחד בשילוב טעמים נפלא.

להוסיף סילאן / דבש שלא ייצא מתוק מידי

לפזר קליק, שוקולד מגורד, קינמון לפני ההגשה.

להוסיף תוספות שונות, נוטלה, ריבת חלב, כל ריבה שאוהבים.

בקיצור להנות!

19060 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : ניסיתי, הוספתי קצת מלח וקינמון מעל יצא מעולה, תודה רבה

תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

הי, ניקי איזה עונג, פשוט לפתוח את הבוקר עם הדייסה, כ”כ טעימה פשוט יאמי, ובכלל לא רק לילדים….

רויטל

טעים טעים טעיםם!
ארוחת ערב מנצחת ובריאה

תהילה

ערב טוב לך , ניקי יקרה
לסוגת שני סוגים של בורגול: האחד “בורגול” והשני “גרישה- בורגול דק”
באיזה להשתמש לדייסה?
תודה מראש

תהילה

ניקי היקרה שלום ותודה על ההשראה…
אם אכין את הדייסה בצהריים ואחמם אותה בערב לדעתך זה יהיה בסדר?
האם אני צריכה לשנות משהו באופן ההכנה?
תודה מראש ויישר כח

יוכבד

שלום ניקי
אם אני רוצה לעשות כמות אחת (לספל) כמה מכל דבר אני שמה?
ויש לי בולרול עבה כמו אורז זה טוב לדייסה?
אני אשמח לקבל תשובה אני רוצה להכין לי לבוקר…
תודה ולילה טוב חג שמח

ורד

ניסיתי, הוספתי קצת מלח וקינמון מעל יצא מעולה, תודה רבה

סיל

היי ניקי, אפשר לעשות את הדייסה עם פתיתים או אורז