דייסת סחלב מהממת!
דייסה סחלב פצצה! במקרה עלה לי הרעיון מאוד רציתי להכין דייסה אבל קצת שונה מהדייסות שהכנתי עד עכשיו.
נזכרתי בסחלב שאני מכינה כבר מספר שנים זה בפירוש הלהיט של החורף וחשבתי לעצמי רגע אני יכולה להכין דייסת סחלב חמה ומפנקת עם אגוזים וקינמון נגיעות של קוקוס קלוי.
אמאל'ה רק התיאור עושה להכין אני מדברת כאן על 5 דקות התעסקות ומשם לקערות ספלים מה שמתאים, תוספות מפנקות מעל מי צריך יותר מזה ? בחוץ הגשם יורד לי יש דייסה חמה משגעת אני מבטיחה מצרכים שיש לכל אחד בבית התוצאה לא פחות ממושלמת.
3 מנות
מרכיבים:
720 מ"ל חלב (3 כוסות)
40 ג' סוכר (2 כפות)
240 מ"ל מים (כוס)
1/2 כוס קורנפלור
120 מ"ל חלב (חצי כוס נוספת)
כף מי ורדים / כפית תמצית וניל
תוספות:
קינמון
קוקוס קלוי
הכנות:
1. לחמם בסיר עם תחתית עבה את החלב, סוכר, ורדים והמים.
2. לערבב טוב בעזרת מטרפה חצי כוס חלב והקורנפלור עד שהקורנפלור נמס ואין גושים, להוסיף לסיר ולערבב כ 2 – 3 דקות על אש בינונית עד שמסמיך.
3. להעביר לספלים / קערות לפזר קינמון, קוקוס קלוי ואגוזי מלך קצוצים.
הכנת קוקוס קלוי:
במחבת יבשה לקלות את הקוקוס עד שמזהיב.
פתרון נהדר לחלב שאוטוטו פג תוקף ורוצים לחסל כמות גדולה, בנוגע למי ורדים הם בעצם נותנים את הטעם של המלבי אפשר לשים תמצית וניל, אין צורך להכין מראש כל ההכנה בקושי 5 דקות.