מתכונים קלים לארוחת שישי - פחות משעה הכנה
חיפשתי להכין ארוחת שישי עם מתכונים פחות משעה הכנה לא התעסקות של שעה אלא כל אחד מספר דקות התעסקות אבל תוך שעה אפשר להגיש ולאכול, אז מה עם זאת ארוחת שישי ? אפשר להכין אוכל טוב ויחסית מהיר בלי שעות בתנור.
עשיתי מיקס של דברים טובים שמתאימים לכל המשפחה לא תעבדו קשה ותלקקו ת'אצבעות מתכונים שזמן ההכנה קצר והתוצאה הסופית שאי אפשר להפסיק לאכול, דגים לילדים, בריאות עם קינואה ועדשים, שווארמה עם המון בצל.
שימו לב לקינוח בראוניז לפנים הוא פרווה והוא נהדר.
הכנות:
אני עושה סדר שיהיה הכי פשוט:
1. בראוניז פרווה הכנתי ים מראש ואם לחוצים אפשר גם יומיים יש כאן 10 דקות התעסקות ולתנור מתכון חובה בסוף שבוע, טיפ קטן להכין 2 ולהקפיא אחד. אני חולטת הכרובית בערב ואת השאר למחרת, חצילים במיונז אימאל'ה של מתכון יום מראש קופסא סגורה במקרר לא לגמור הכל מראש תשאירו לארוחה.
2. מטבוחה יום מראש ואפילו יומיים לשמור במקרר ליד החצילים במיונז, אני אגלה לכם סוד את טיגון הבצלים של השווארמה אני מכינה יום מראש.
3. למחרת אני משרה את הקינואה ומעלה את הסיר על האש, שווארמה כרובית בטמפורה ואת הדג.
כרובית מטוגנת בטמפורה
זה אחד הדברים שהכי כיף לאכול פרחי כרובית מטוגנים מצופים עם טמפורה בירה מול הטלוויזיה או תוספת לארוחת שישי, גם מי שלא אוהב כרובית לא מוותר על הפרחים הזהובים האלה הם נחטפים!שניצל דג לילדים עם ציפוי פריך במיוחד
אני בחרתי בדרך הכנה שונה מהרגיל אתם בטח חושבים על ביצים ופירורי לחם אז תשכחו מזה. השניצל הרגיל שלי הפך להיות הצלחה מטורפת אז חשבתי לעצמי למה שלא להכין דגים בדרך הזאת ? בטוח יצא טעים אז טעיתי זה יצא פצצה, בדרך הזאת מקבלים אפקט מוגבר של פריכות כל ביס מרגישים טוב קראנץ והילדים מתים על זה.תבשיל קינואה ועדשים
מתכון זריז חם וטעים זאת בעצם התוספת המושלמת לארוחה ומה הטריק של הקינואה כדי שלא תצא מרירה ? להשרות אותה עם שפע של מים. בריאות בכל ביס זה משפט שנכתב על הקינואה והפעם עם עדשים.חצילים במיונז כמו במסעדות
סלט חצילים מהמם! אכלתי אותו במסעדה וזה מסוג הסלטים שאי אפשר להפסיק לאכול (באמת שניסיתי כי היו עוד סלטים) עדיף בעזרת פיתה חמה ואז להתחיל לנגב.מטבוחה
אני עפה על המטבוחה הזאת קשה לי לדמיין ארוחת שישי בלי שיש סלט מטבוחה על השולחן,
כל פעם שיש לי כמות של עגבניות בשלות ורכות אני מעלה מטבוחה על האש ואני כבר דואגת שיהיה לחם טוב בסביבה שיהיה לי עם מה לנגב את התחתית של הסיר (פריבילגיה של מי שמבשל)שווארמה צהובה
מתכונים טובים אני חייבת לחלוק אתכם והשווארמה הזאת יצאה לי כל כך טוב שאתם חייבים להכין אתם תברכו אותי ותקבלו הרבה חיבוקים מהילדים.בראוניז פרווה מתכון מנצח
בעצם בראוניז זה הסוד של כל מי שאופה (תשאירו בינינו) התעסקות של 10 דקות ולתנור התוצאה נהדרת זה הפינוק השוקולדי המושלם, קוביות שוקולד עם טעם שוקולד מודגש עסיסיות מפוצצות בשוקולד שחיתות בכל ביס טעים.