עוף בתנור עם תפוחי אדמה (מרינדה מושלמת!)
רועי האהוב שלי מודיע לי שהוא חוזר הבייתה מהבסיס (מלחמת חרבות ברזל) ואני הכי מאושרת בעולם אין מתנה יותר טובה מאשר לקבל את הבן שלי חזרה הבייתה, אם הייתה לי בקשה אחת זה לראות אותו בחדר שלו במיטה שלו.
ישר הראש שלי חושב מה אני מארגנת לארוחת צהריים הספקתי להפשיר עוף על השיש, ירקות חתוכים ואני עדיין לא יודעת מה אני מכינה פתאום נזכרתי באחת המרינדות שהילדים שלי אוהבים אני קוראת לה "מרינדת ה 3".
3 מצרכים למרינדה פגז מתאימה נהדר לעוף בתנור הצבע שהיא נותנת לעוף שחום זהוב אני מכניסה לתנור ואחרי 50 דקות הריחות במטבח.. התבנית כמו שהיא לשולחן הירקות נראים נהדר הצטבר רוטב טעים בתחתית ותנו לילדים לחסל.
המתכון הזה זה אחד הסודות שלי במטבח הכי קל בעולם לתבל להכניס לתנור ולהמתין למחמאות 🙂
4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף (לא חזה או פרגיות)
4 – 5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
3 גזרים חתוכים גס
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
שליש כוס רוטב טריאקי
שליש כוס רוטב סויה
חצי כוס מים
הכנות:
1. לבשל את פלחי התפוחי אדמה 5 דקות במים רותחים מומלחים ולסנן.
2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לערבב רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, טריאקי ומים לתבל את חלקי העוף והירקות ולהעביר לתבנית.
3. שימו לב את החצי כוס מים להוסיף למרינדה שנותרה לתת ערבוב קצר ולהוסיף לתבנית מעל העוף והירקות באופן שווה.
4. לאפות כ 50- 60 דקות אין צורך לכסות.
איך רועי אומר ?
"אמא אני יכול לאכול את זה כל היום התפוחי אדמה מדהימים והרוטב נהדר"