פיתה אבולעפיה לילדים
אני כל הזמן מנסה לחשוב על רעיונות לארוחת ערב לאביב, בודקת מה יש לי במקרר גבינה צהובה, פיתות יש לי בהקפאה נזכרתי במאפה שאכלתי פעם במאפיית אבולעפיה שהיה כל כך טעים, הוא חם וזהוב וכל כך רך.
בעיקרון זה מאפה פיתה עם בצל וביצה ואיזה תור של אנשים יש שם בשביל המאפה הזה, אני אומרת למה לקנות ? אפשר להכין בבית בהתאמה לילדים וזה לוקח 10 – 15 דקות וזה אליפות! החלמון שנוזל והגבינה צהובה שנמתחת.
אביב לוקח משולש טועם ולא מפסיק לחייך איזה מתכון פגז לארוחת ערב.
מרכיבים:
3 ביצים
3 פיתות
3 פרוסות גבינה צהובה
חצי כוס זיתים מגולענים / תירס
קטשופ
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לקרוץ עיגול בתוך הפיתה ולהשאיר דפנות רחבות בסופו של דבר זה נראה כמו צלחת.
3. למרוח קטשופ לשים מעל פרוסת גבינה צהובה להכניס את הקצוות מתחת לדפנות' להוסיף זיתים / תירס ומעל לשבור ביצת עין, כבר קרה שנשבר לי לא נורא זה מעולה גם כך.
4. לאפות 11 דקות לחצות באמצע ולראות את החלמון נשפך, לחתוך למשולשים ולראות את הגבינה נמתחת.
אמאל'ה