נתחי חזה עוף עם תפוחי אדמה
השתמשתי בשני מתכונים אהובים שצירפתי ביחד. רק שתדעו שהחזה הזה מדהים, אני מכינה אותו המון. נתקלתי בו בפעם הראשונה אצל אמא שלי וזה היה אהבה ממבט ראשון ולא רק אני, כולם אהבו אותו.
חזה עוף עם מרינדה שעושה טוב לחזה עוף ונותנת אחלה רכות ואחלה טעם. הפעם צירפתי את תפוחי האדמה שהילדים שלי הכי אוהבים, איזו ארוחת צהריים טעימה יצאה לי, אני מרוצה שיוצאים לי דברים טובים.
זה מסוג המתכונים שכיף להכין כי זה אוכל של אמא, ודבר שני זה מתכון שאי אפשר ליפול איתו.
מתכון מנצח לחזה עוף רך וטעים שלא תפסיקו להכין.
3 מנות
מרכיבים:
600 – 800 ג' חזה עוף חתוך לקוביות / רצועות בינוניות
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
חצי כפית א. סודה לשתייה
2 כפיות שום כתוש
מרינדה:
1/3 כוס שמן קנולה
חצי כפית כורכום מעט יותר
כף קטשופ
כפית פפריקה מתוקה
מעט סילאן
חצי כף א. מרק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
הכנות:
1. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות בינוניות – גדולות.
2. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת התפוחי אדמה ולהרתיח, לחלוט 10 דקות מכוסה לסנן ולקרר.
3. לתבל את החזה עוף עם התבלינים שום, סודה והשמן לערבב היטב ולהשרות כשעה במידה ואין זמן אפשר לוותר.
4. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את התפוחי אדמה תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מכל הכיוונים ולהוציא החוצה.
5. לטגן את החזה עוף עד הזהבה משני הצדדים להוסיף את התפוחי אדמה לערבב כדקה עם הרוטב שיספגו את הטעמים ולהוריד מהאש.
For the recipe in English:
Chicken And Potato Skillet