פילה דג זהבון מטוגן
אני חייבת להתחיל בוידוי אני לא חובבת גדולה של הדג הזה יש דגים איכותיים יותר לעבוד איתם במטבח אבל כשיש מבצע טוב אני אקנה אותו, אביב מאוד אוהב דגים מטוגנים ולפעמים בשביל ארוחת צהריים טובה בלי השקעה גדולה אין כמו דגים.
אביב חוזר מבית הספר את פניו מקבלת צלחת עם דגים מטוגנים, תפוחי אדמה ליד והרבה ירקות גם לא עבדתי קשה וגם יצא מעולה, תדעו שזה פתרון מעולה למתכון שאפשר להכין בזריזות דג פריך טעים מתפרק בכל ביס.
3 מנות
מרכיבים:
4 – 5 דגי זהבון
2 ביצים
כפית פפריקה
כפית גדושה קטשופ
כפית מיונז
חצי כפית חרדל
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
פירורי לחם
הכנות:
1. להפשיר את הדגים ולהוציא את כל המים, לחצות את הדגים או לחלק לשלושה חלקים תלוי בגודל הדג או להשאיר שלמים לסחוט לימון ולהשרות 30 דקות, לשטוף ולייבש (הכל בעדינות זה דג עדין)
2. בקערה עמוקה לטרוף ביצים, חרדל, קטשופ ותבלינים, צלחת שנייה עם פירורי לחם.
3. לחם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית.
4. עכשיו בעדינות זה דג פחות יציב מהאמנון והסול לטבול בתערובת הביצים ולצפות עם פירורי לחם, להניח בשמן החם בזהירות לטגן עד שמזהיב להפוך לאט ולהמשיך לטגן.