יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים לא זורקים לחם מאפים מאפים מתוקים

מאפה לחם ובננות

21 אפריל 2013
(Visited 4,101 times, 1 visits today)
מאפה לחם ובננות

מאפה לחם ובננות

הגענו לפינה הטעימה "לא זורקים לחם".  נכון שקשה לתאר שמשאריות של לחם אפשר להכין מאפה חם עם בננות וקינמון כזה שמזמינים את כל המשפחה לשולחן
מחלקים כפיות ועד שהתבנית לא ריקה אף אחד לא הולך לשום מקום. ואם רוצים לשדרג להגיש עם גלידה טובה חם וקר ביחד… מה עוד לא הלכתם להכין ?

מרכיבים:

4 כוסות קוביות לחמניות / חלה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
50 ג' חמאה מומסת
כוס שמנת מתוקה
2 בננות חתוכות לקוביות
2 כוסות חלב
3 ביצים
כפית קינמון
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה "אל תכינו" זה ממכר!

הכנות:

1. להבריש את התבנית בחמאה, לערבב את הקוביות והבננה ולפזר בתבנית.

2. לערבב את כל המצרכים ולצקת מעל.

3. חום בינוני 180 מעלות כשעה, להגיש חם רצוי עם גלידה ליד.

הערות:
נאכל ישירות מהתבנית.

הרשם
עדכן
41 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי יש אפשרות להפוך לפרווה?

היי ניקי
מה שלומך?
האם אפשר להכין את זה היום(חמישי) ולהקפיא?
על מנת שאוכל להכין את זה לערב חג השבועות ביום שבת?
תודה וחג שמח 🙂
עינב

היי ניקי.
היום הכנתי את המתכון, יצא מעולה. שדרגתי עם קצת אגוזים.
אין עליך

הכנתי (לפני שבועיים) ויצא מעדן. כעת יש לי שוב בננות מיותרות ורציתי להכין בגירסה פחות משמינה. האם יש תחליף לשמנת? אולי יוגורט במתיקות?נראה לך ששיך להוריד קצת בכמות הסוכר?
תודה על המתכונים הטעימים.

שלום ניקי, מקוה שהצום עבר אצלך בשלום. רציתי לשאול אם הבננות צריכות להיות בשלות מאד, או שבסדר אם הן קצת ירוקות?

ניקי,
את חושבת שאפשר להכין את זה בגרסה מלוחה?
אולי עם גבינה, שום, שמיר?

היי
המתכונים שלך נפלאים, כול מתכון מנצח.
האם ניתן להחליף את הבננות לפרי אחר?