שבלולי פיצה שילדים אוהבים
זה מעדן שהילדים וגם הגדולים לא יכולים לעמוד בפניו, אני ממליצה להכפיל כמויות הקטנים האלה נחטפים לפני שמספיקים לספור עד 10, זה מסוג המתכונים שחובה לשמור במחברת המתכונים במיוחד כשיש ילדים.
מתכון מושלם לארוחת ערב והוא עובר נהדר הקפאה זמין מתי שמתחשק לאכול שבלולי פיצה, דרך נפלאה להשתמש בגבינות שיש במקרר, צהובה, פרמזן, מוצרלה, בצק נהדר, רוטב פיצה ביתי, תוספות מה שבא לי באותו רגע.
אני אפילו לא אומרת שאני מכינה שבלולי פיצה הריח מספיק בשביל להביא את אביב למטבח בריצה 🙂
20 פלוס שבלולים
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
50 ג' סוכר (2 כפות מלאות)
240 מ"ל מים חמימים (כוס)
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 60 מ"ל כוס שמן (רבע כוס)
חלמון
ביצה שלמה
ביצה
רוטב עגבניות:
200 ג' רסק עגבניות
בצל גדול קצוץ ומטוגן
כפית שום כתוש
כף שמן זית
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח
תוספות:
עגבניות קצוצות
זיתים חתוכים
תירס
פתיתי גבינה צהובה
הכנות:
1. לשים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח, חלמון ומלח, להוסיף את השמן, ביצה והמים ולעבד לבצק רך וחלק, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח שלו.
2. לחלק את הבצק לשניים לרדד לעלה גדול לערבב את מצרכי הרוטב או לשים קטשופ לפזר תוספות וגבינה צהובה, לגלגל לגליל להקפיא ל 30 דקות.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, לפרוס לפרוסות לסדר בתבנית להתפיח 10 דקות להבריש עם ביצה טרופה ולאפות כ 20 – 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : "הכנתי אתמול את השבלולי פיצה —
הבצק כל כל רך ונעים למגע, הרוטב מעולה, ואחרי האפייה הפיצות פשוט נחטפו מהתנור!!!!!!!!!!!!!!
יצא טעים! טעים! טעים!!!!!!"
נטלי : "הכנתי אתמול ויצא מעולה!!!! נחטף בשנייה. איזה בצק מצוין
תודה על מתכונים מצויינים!"
הילי : "עכשיו יצאו מהתנור לא התאפקתי וזללתי 2 אחד אחרי השני ! טעים שאין לתאר!"
גלית : "בצק מעולה, קל ונוח לעבודה. יצאו כ 40 שבלולים
תודה רבה עם המתכון!"
נחמה : "ניקי תודה על המתכון יצא מוווווושלם טעים ורך!!!!!הייתי חייבת להכניס מיד למקפיא לפני שהכל יתחסל;)"
מיקה : "עשיתי ביום שישי וזה נחטף. טעים בטירוף!!!!
תודה רבה ניקי על המתכון הנהדר הזה כמו הרבה מתכונים אחרים באתר/אפליקציה.
בכל אירוח אני ישר פותחת את האפליקציה שלך ומחפשת מה להכין"