נקניקיות ברוטב שילדים אוהבים
אחד המתכונים שילדים הכי אוהבים לאכול רוטב אדום משגע עם אפונה וגזר, ארוחת צהריים מהירה וקלה מרוב שזה קל אני אפילו לא טורחת להכין מראש, אני אוהבת את הרוטב הוא סמיך עם טעם מעולה אני כמעט מתפתה לומר שתגישו לחם טוב ליד.
המתכונים הפשוטים הם המתכונים הכי כובשים שלא נאמר שמתכונים בסגנון הם החברים הכי טובים למי שצריך להכין ארוחה לילדים בזריזות, זאת אחת הפעמים היחידות שראיתי את הילדים מנגבים את התחתית של הסיר.
יש תמונה למטה איך נראית הצלחת של אביב ככה אוכלים צהריים 🙂
3 – 4 מנות
מרכיבים:
10 נקניקיות חתוכות לפרוסות דקות / גס
בצל בינוני חתוך קטן
2 כוסות אפונה וגזר (קפואים)
כוס מים מעט יותר
כף מלאה רסק עגבניות
2 עגבניות
כפית סוכר
3/4 כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שליש כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר קטן עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות כשלוש דקות לסנן ולקרר (חם!)
2. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד שהוא משקיף – מזהיב, לקלף לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף רסק, מים , סוכר ותבלינים לבשל כ 6 – 7 דקות אש בינונית מידי פעם לערבב.
3. להוסיף את הנקניקיות ואפונה וגזר לנער המחבת בעדינות לבשל כ 15 – 20 דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
4. אני אספר לכם איך אביב אכל את זה, אורז לבן אחד אחד ליד תבשיל נקניקיות חם וירקות טריים, בתאבון.
בא לי לשחק:
אפשר לשים במקום האפונה וגזר שעועית ירוקה קצרה אותו דבר בדיוק והכוונה לקפואה כמובן.
פטריות שמפיניון פרוסות להוסיף אתרי טיגון הבצל ואפשר לוותר על הירקות בכלל.
במקום סוכר אפשר לשים כף סילאן / צ'ילי מתוק.
לערבב בסיום עם פתיתים או ספגטי סופגים נהדר את הטעמים.
רוצים להקל על החיים ? תכינו יום מראש זה רק משתבח.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתר : "הכנתי בלי האפונה והגזר (כי לא היה לי) יצא טעים מאוד מאוד!!! הקטן לא השאיר פירור.. מומלץ בחום לכולם ובעיקר לילדים"
דנית : "הבנות שלי טרפו בהנאה.. תודה ניקי! עם המתכונים שלך
אפילו הבררניות הקטנות לא מסרבות, שאפו! תמשיכי לעשות חיל!"
רחלי : "ניסיתי היום בצהריים והיה מעולה. עשיתי כמות כפולה ולא האמנתי נשאר רק מעט מאוד. תודה על המתכון הצלת אותי היום. האחיינים שלי היו מאושרים ביקשו להמשיך כך בהפתעות אוכל טעימות."