


קציצות דגים לילדים
המאכל שהכי מסמל בשבילי אוכל של בבית זה קציצות ברוטב, אוכל של אמא שנעשה בהמון אהבה כשהילדים חוזרים מבית הספר מריחים את הריח כבר בחדר המדרגות, הם מיד רצים לכיוון המטבח “אמא מה יש לאכול ?” רצוי מאוד להגיש עם תוספת שתספוג טוב את הרוטב ולחם שהוא החבר הכי טוב של הרוטב. עשיתי שינוי הפעם החלטתי לעשות קציצות דגים שיצאו נהדר עם רוטב טוב, בשבילי זאת אחלה ארוחת צהריים.
מרכיבים:
500 ג’ נסיכת הנילוס טחון טרי
בצל בינוני קצוץ
1/3 קמח קמח מצה
ביצה
כף רוטב צ’ילי מתוק
תפוח אדמה בינוני מגורד
כפית א. מרק
פלפל לבן
מלח
הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
רסק עגבניות קטן
עגבניה מגורדת
כוס מים
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה לערבב את כל המצרכים ליצור כדורים קטנים בגודל פינג פונג, לקרר כחצי שעה.
2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף רסק, עגבניה, תיבול, להרתיח ולהנמיך לבשל כ 5 דקות להוסיף את הקציצות ולבשל כ 15 דקות
להגיש עם אורז לבן.
האם מתאים לעשות מהעיסה הזאת קציצות דגים בתנור ללא רוטב? מחפשת דרך לגוון מעט
טעים מאוד, תודה
היי ניקי, אפשר להחליף את קמח המצה בקמח רגיל? ואם כן באיזו כמות?
מתכון מעולה! סוף סוף עיסה שלא מתפרקת בבישול!
תודה אלופה!
תודה רבה!
שלום ניקי, יש לי בבית דג סלומון טחון ואני רוצה להכין מזה קציצות לשבת. האם המתכון הזה מתאים גם לסלומון? תודה רבה