


קציצות דגים לילדים
המאכל שהכי מסמל בשבילי אוכל של בבית זה קציצות ברוטב, אוכל של אמא שנעשה בהמון אהבה כשהילדים חוזרים מבית הספר מריחים את הריח כבר בחדר המדרגות, הם מיד רצים לכיוון המטבח “אמא מה יש לאכול ?” רצוי מאוד להגיש עם תוספת שתספוג טוב את הרוטב ולחם שהוא החבר הכי טוב של הרוטב. עשיתי שינוי הפעם החלטתי לעשות קציצות דגים שיצאו נהדר עם רוטב טוב, בשבילי זאת אחלה ארוחת צהריים.
מרכיבים:
500 ג’ נסיכת הנילוס טחון טרי
בצל בינוני קצוץ
1/3 קמח קמח מצה
ביצה
כף רוטב צ’ילי מתוק
תפוח אדמה בינוני מגורד
כפית א. מרק
פלפל לבן
מלח
הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
רסק עגבניות קטן
עגבניה מגורדת
כוס מים
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה לערבב את כל המצרכים ליצור כדורים קטנים בגודל פינג פונג, לקרר כחצי שעה.
2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף רסק, עגבניה, תיבול, להרתיח ולהנמיך לבשל כ 5 דקות להוסיף את הקציצות ולבשל כ 15 דקות
להגיש עם אורז לבן.
היי ניקי מה שלומך?
האם ניתן להחליף קמח מצה בפירורי לחם או בקמח?
אין לי קמח מצה ואין לי אפשרות להשיג, האם יש תחליף?
הי ניקי,עשיתי את הקציצות משלושה דגים טחונים (בקלה,נסיכה וסלמון) אבל קניתי את התערובת הזו קפואה.הילדים לא אהבו אבל אנחנו אהבנו, רק שזה יצא קצת רך. מה יכולה להיות הסיבה? מה ניתן לעשות כדי שלא יצא רך? בנוסף,אם רוצים יותר רוטב, לעשות פשוט כמות כפולה או שזה גם יכול לגרום לקציצות להיות עוד יותר רכות?
היי ניקי,
הבת שלי בת 7.5 חודשים. אני נותנת לה כמעט כל אוכל שאני אוכלת (מרסקת או חותכת לקטן קטן).
מבחינת כל המרכיבים של המתכון אין בעיה לתת לה? את הצ’ילי אחליף בסילאן, אבל למעט זה?
היי ניקי
אפשר לעשות את הקיצות עם בקלה?
ניקי, בוקר טוב.
האם אפשר להקפיא חלק מהתערובת?
האם אפשר לבשל את הקציצות בתוך הרוטב של דגים שאני מכינה לשבת?
תודה ושבת שלום (;
ניקי היי,
אחרי שהלכתי וחיפשתי נסיכה טרי טחון כמה חנויות דגים התייאשתי וקניתי קפוא בכולם אמרו שאין נסיכה טרי זה בא בקפוא. האם זה מנשה את הטעם קפוא? כמה קמח מצה יש לשים(כתבת למישהי שיש צורך בהרבה קמח מצה בגלל הנוזלים) ? האם ניתן להמיר לקמח רגיל?
תודה
יעל
ניקי היקרה,
אני לא אוהבת את הטעם של צ’ילי.
מה את ממליצה לשים במקומו?
תודה, שרי