


מרק תירס ואיטריות
נכון הגשם לא בדיוק הגיע אבל בערבים קר והתחלנו להתכרבל עמוק בתוך השמיכות ומרק חם עושה טוב על הלב וגם מחמם את כל הגוף. אז אפשר להעמיד פנים שיורד גשם שוטף ולהנות ממרק טוב ולחלום על הגשם שבדרך.
מרכיבים:
בצל חתוך לקוביות
כף קמח
קופסת תירס 550 ג’
(גרעיני תירס מתוק)
בטטה מגורדת
מים
כפית רוטב סויה
חצי כוס שמיר קצוץ
3/4 כוס איטריות דקיקות למרק
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב לרביכה אחידה, להוסיף את התירס כולל הנוזלים, למלא את הקופסא הריקה במים 3 פעמים ולהוסיף, להרתיח ולטחון את המרק גס.
2. להחזיר לסיר להוסיף את הבטטה והשמיר לתבל להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות לבדוק טעמים.
27319 צפיות 49 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
עליזה : “כרגע הכנתי את המרק פשוט מעולה תודה לך ניקי על המתכונים המעולים וקלים להכנה”
ניקי יקרה, אלפי תודות. חיפשתי רעיון מהיר לארוחת צהריים, הכנתי את המרק הנפלא הזה וגם אורז עם אטריות ואפונה וגזר. בכלום זמן הייתה ארוחה טעימה!
היי ניקי, יש 2 שאלות, אם אפשר לוותר על השמיר? והשנייה זה יש לי 2 קופסאות קטנות כל אחת 340 גרם עם מים, אז איך הולך היחס של המים עם כמות הזאת?
היי ניקי,
לכמה מנות מתאים המתכון?
תודה.
לילך
הכנתי לצהרים ויצא מעולה!!! כ”כ סמיך שהאטריות אפילו לא היו חסרות, תודה
היי ניקי..שאלה לי בנוגע למרק: איך ניתן לטחון אותו אם אין לי את הבלנדר מוט? יש לי בלנדר רגיל..
ניקי יקרה, אני באווירת חורף וכמובן המקום הראשון לבדוק מה עושים הוא כאן! עד כמה הכרחית הבטטה? צריכה לדעת אם להכניס לרשימת המטלות מחר לעבור אצל הירקן 🙂
שלום ניקי
מה שלומך?
נשמע טעים מאוד ואני רוצה לנסות….
אין לי שמיר….
האם אפשר להכין בלי או שזה ממש חובה ? (גם אין לי פטרוזיליה / כוסברה וכדו’).
תודה……….