


כדורי עוף עם ירקות
אמרו לי שאין מספיק מתכונים לבשר עוף טחון באתר אז הלכתי על כדורי עוף תבשיל שמאוד מתאים לילדים הכנסתי גם ירקות שיהיה מנה עיקרית ותוספת ויצא מזה טעים ואיזה רוטב טעים תוסיפו לחם טוב ליד…
3 – 4 מנות
מרכיבים:
500 ג’ חזה עוף טחון
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
בטטה קטנה מגורדת
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
בצל בינוני חתוך קטן
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
כף פפריקה
מים
2 כפות סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. ליצור כדורים ולשים במקרר כ 30 דקות.
2. לטגן את הבצל לחתוך את הירקות קטן ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות לכסות במים ולהוסיף סילאן ותבלינים לבשל עד הירקות רכים להוסיף מים לפי מידת הצורך.
3. להוסיף את הקציצות לנער מעט את המחבת להוסיף מים שיגיעו עד 3/4 גובה ולבשל כ 20 דקות.
הוגש עם אורז לבן וגזר, סלט חצילים ועגבניות מוחמצים ומרק עגבניות וגריסי פנינה
גולשים מכינים וממליצים:
ליאת : “יצא מדהים וטעים. הילדות אכלו בתאבון גדול! תודה על מתכונים נפלאים!”
חני : “הכנתי אתמול סיר גדול (מראש הכפלתי כמויות). הריח נפלא והמראה מפתה. טרם טעמתי אבל כבר מודה לך.
כל יום אנחנו מתעשרים ממך.
(נ.ב. שבוע שעבר הכנתי קציצות ממתכון של חברה שלי ובעלי אמר: “עזבי, של ניקי יותר טוב”…)”
מיכלולה : “הכנתי אתמול את הקציצות רק המרתי לבשר טחון והאורחים לא הפסיקו להתפעל ולחלק מחמאות, הסילאן שיגע להם את הלשון והקלילות של הקציצות פשוט משהו! תודה ע נ ק י ת !!”
קרן : “המתכון הזה פשוט נפלא, לאחר שניסיתי מספר מתכונים שונים והתאכזבתי, ועוד יותר מאכזב שהילדים משאירים בצלחת…
נתקלתי במתכון הזה ואני ממש מודה לך הילדים נהנו, ושיבחו, והכי חשוב שהשאירו לי צלחות ריקות. תודה רבה! אין כמוך!!”
שלום ניקי, תודה על מתכונים מצויינים. אני מכינה תבשילים ומאפים רק מהאתר שלך כי תמיד יוצא עשר. בקשר לקציצות- האם לבשל עם או בלי מכסה?
ניקי יקרה! האם חייב לטגן את הבצל שנכנס לקציצה?
היי ניקי
המתכון הזה פשוט נפלא, לאחר שניסיתי מספר מתכונים שונים והתאכזבתי, ועוד יותר מאכזב שהילדים משאירים בצלחת…
נתקלתי במתכון הזה ואני ממש מודה לך הילדים נהנו, ושיבחו, והכי חשוב שהשאירו לי צלחות ריקות. תודה רבה! אין כמוך!!
היי ניקי! האם הרוטב מסמיך לאחר הוספת הקציצות? כרגע הסיר בשלב שהירקות מתרככים וזה ממש מיימי. ….
האם אפשר במקום סילאן דבש? וכמה תודה את מדהימה
אהלן ניקי!
המתכון נראה מעולה 🙂
אני רוצה להכין אותו לשבת הקרובה ונשאר לי בשר טחון מהיום שכבר הפשרתי.. האם אפשר ליצור כדורים מהעיסה להקפיא ולהכין את הרוטב בשישי? או שאולי לאפות את הקציצות האלה (או כל מתכון אחר לקציצות אפויות) ואז להקפיא ולהוסיף את הרוטב בשישי? וכשמוציאים מהקפאה, לחכות עד שממש יפשירו?
אני די חדשה בעסק של ההקפאות.. תודה רבה לך!!!!
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא 10!!
תודה רבה!