יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מתכוני דגים מתכונים לתשעה באב

מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

29 ינואר 2014
(Visited 12,793 times, 1 visits today)
מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי מקופסת שימורים, הקופסאות הקטנות האלה שלא נראות משהו אבל נותנות פיתרון נהדר לארוחת צהריים.
יש את הימים האלה שבשר לא מתאים ואני שוברת את הראש מה להכין וקציצות טונה זה פשוט מתבקש. אני אגלה לכם שהקציצות נהדרות גם בלי הרוטב,
בתוך פיתה עם ירקות זה מושלם. מתכון קל וטעים שרק עושה טוב על הלב.

20 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה 160 ג’ כל אחת
ביצה
תפוח אדמה
2 כפות שמן
1/3 כוס פירורי לחם / קמח
כף קטשופ / רסק עגבניות
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הרוטב:
2 בצלים
כף סוכר חום
2.5 כוסות מים
2 כוסות אפונה וגזר
חצי כף קמח
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום שטוחה
קורט קינמון
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה בחורים הגדולים, לערבב את מצרכי הקציצות כולל התפוח אדמה המגורד וליצור קציצות קטנות. במידה ומרגישים שיש נוזלים ללחוץ על הקציצה שכל הנוזלים יצאו.

2. אפשרויות :
טיגון : לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.

אפייה : לקרר את הקציצות כ 30 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות, לאפות צד אחד כ 20 – 25 דקות או עד שמזהיב, להפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.

3. לקצוץ את הבצלים, לחמם מחבת עם 3 – 4 שמן לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב להוסיף סוכר ולערבב עד שהוא נמס, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

*4. להוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 5 דקות להוסיף את האפונה והגזר לבשל 10 דקות, להוסיף את הקציצות ולבשל עוד 15 דקות. מידי פעם לנער את הסיר בעדינות, במידה וחסר נוזלים להוסיף קצת מים.

הוגש עם אורז בסמטי ועגבניות מיובשות

שאלות ותשובות

לא מתלהבים אצלי מבצל יש אפשרות להפחית ?  אפשר לשים גם בצל אחד
איזה פירורי לחם להשתמש ? מה שיש בבית
פירורי לחם זהובים זה בסדר ? אין בעיה
אין לי פירורי לחם מה אפשר במקום ? קמח רגיל אותה כמות
מה מחליף את הקטשופ ? כף רסק עגבניות
אין לי פטרוזיליה אפשר לוותר ? כן
מה המשקל של קופסת הטונה ? 160 ג’
חייבים להשתמש באפונה וגזר ? לא
מה אפשר במקום האפונה והגזר ? 3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים קטן לבשל ברוטב עד שהם רכים
איזה סוכר חום ? דמררה
חייבים סוכר חום ? לא
הבת שלי אלרגית לקמח אפשר בלי ? כן
אני אוהב בצל מטוגן אפשר לטגן ולהוסיף לתערובת ? כן
אני בכלל לא אוהב טונה, מה אפשר לעשות ? להכין משהו אחר
אפשר רק את הקציצות בלי הרוטב ? אין בעיה
איזה טונה להשתמש שמן או מים ? מה שיש, באופן טבעי שמן קצת יותר טעים

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : “מה שאכתוב כאן לא יתאר קמצוץץ מהטעם של המתכון הנדיר הזה!! והרוטבבב… אגדה!! פשוט חלום אחד התבשילים הכי טעימים שטעמתי!!”

הדס : “הכנתי היום את הקציצות ופשוט אין לי מילים!!!!
וואוווווו אזה טעימות,לא להאמין שממוצר כה פשוט זו התוצאה!
בעלי אמר,אכלתי היום את האוכל הכי טעים והכי הזוי..
תודה ענקית!”

עידית : “הקציצות הכי טובות EVER!!!
אין אחד שלא מחכה להן אצלי כל ערב שבת. וחג.
רק רציתי להגיד:-)”

מינה : “חייבת לשתף אותך שאני מכינה כבר פעם שניה את הקציצות, והן פשוט מתחסלות תוך דקות ספורות, מרוב שהן טעימות!!
תודה רבה לך על מתכון מנצח, ברור ומפורט עד לפרטים הכי קטנים..
אנחנו אימצנו בחום!!”

הרשם
עדכן
252 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, תודה על המתכונים הטעימים!!
1.הכנתי וחלק מהקציצות התפוררו וחלק לא- את יודעת למה?
2. התחתית של המחבת נשרפה- זה בגלל אש גבוהה מדי?
3. האם מוסיפים את האופנה והגזר למים כשהם מבעבעים?
4. אחרי שמוסיפים את האופנה והגזר על איזה אש לבשל?
תודה רבה !!!
סליחה על ריבוי השאלות אני חדשה במטבח!!

חיפשתי לגוון ואהבתי מאד את הרעיון של קצימות טונה ברוטב.
מתכון מעולה.
תודה ניק, אני נהנית כבר כמה דנים מהמתכונים שלך. לדעתי אני איתך מההתחלה.
אין כמוך.

הי ניקי. נראה לך שזה ילך טוב עם ניוקי?

היי ניקי, יש מתכון לקציצות טונה ללא ביצים (לילד שלי יש אלרגיה לביצים)
תודה ושבת שלום

היי, אין לי סוכר חום..מה אפשר לשים במקום?

יש מתכון לקציצות טונה בלי קמח?

היי ניקי!
יש לי את הקופסא הכי ענקית של טונה סטארקיסט, איך אפשר להכין ממנה את המתכון הזה?