מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי מקופסת שימורים, הקופסאות הקטנות האלה שלא נראות משהו אבל נותנות פיתרון נהדר לארוחת צהריים.
יש את הימים האלה שבשר לא מתאים ואני שוברת את הראש מה להכין וקציצות טונה זה פשוט מתבקש. אני אגלה לכם שהקציצות נהדרות גם בלי הרוטב,
בתוך פיתה עם ירקות זה מושלם. מתכון קל וטעים שרק עושה טוב על הלב.

20 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה 160 ג’ כל אחת
ביצה
תפוח אדמה
2 כפות שמן
1/3 כוס פירורי לחם / קמח
כף קטשופ / רסק עגבניות
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הרוטב:
2 בצלים
כף סוכר חום
2.5 כוסות מים
2 כוסות אפונה וגזר
חצי כף קמח
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום שטוחה
קורט קינמון
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה בחורים הגדולים, לערבב את מצרכי הקציצות כולל התפוח אדמה המגורד וליצור קציצות קטנות. במידה ומרגישים שיש נוזלים ללחוץ על הקציצה שכל הנוזלים יצאו.

2. אפשרויות :
טיגון : לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.

אפייה : לקרר את הקציצות כ 30 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות, לאפות צד אחד כ 20 – 25 דקות או עד שמזהיב, להפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.

3. לקצוץ את הבצלים, לחמם מחבת עם 3 – 4 שמן לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב להוסיף סוכר ולערבב עד שהוא נמס, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

*4. להוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 5 דקות להוסיף את האפונה והגזר לבשל 10 דקות, להוסיף את הקציצות ולבשל עוד 15 דקות. מידי פעם לנער את הסיר בעדינות, במידה וחסר נוזלים להוסיף קצת מים.

הוגש עם אורז בסמטי ועגבניות מיובשות

שאלות ותשובות

לא מתלהבים אצלי מבצל יש אפשרות להפחית ?  אפשר לשים גם בצל אחד
איזה פירורי לחם להשתמש ? מה שיש בבית
פירורי לחם זהובים זה בסדר ? אין בעיה
אין לי פירורי לחם מה אפשר במקום ? קמח רגיל אותה כמות
מה מחליף את הקטשופ ? כף רסק עגבניות
אין לי פטרוזיליה אפשר לוותר ? כן
מה המשקל של קופסת הטונה ? 160 ג’
חייבים להשתמש באפונה וגזר ? לא
מה אפשר במקום האפונה והגזר ? 3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים קטן לבשל ברוטב עד שהם רכים
איזה סוכר חום ? דמררה
חייבים סוכר חום ? לא
הבת שלי אלרגית לקמח אפשר בלי ? כן
אני אוהב בצל מטוגן אפשר לטגן ולהוסיף לתערובת ? כן
אני בכלל לא אוהב טונה, מה אפשר לעשות ? להכין משהו אחר
אפשר רק את הקציצות בלי הרוטב ? אין בעיה
איזה טונה להשתמש שמן או מים ? מה שיש, באופן טבעי שמן קצת יותר טעים

22090 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : “מה שאכתוב כאן לא יתאר קמצוץץ מהטעם של המתכון הנדיר הזה!! והרוטבבב… אגדה!! פשוט חלום אחד התבשילים הכי טעימים שטעמתי!!”

הדס : “הכנתי היום את הקציצות ופשוט אין לי מילים!!!!
וואוווווו אזה טעימות,לא להאמין שממוצר כה פשוט זו התוצאה!
בעלי אמר,אכלתי היום את האוכל הכי טעים והכי הזוי..
תודה ענקית!”

עידית : “הקציצות הכי טובות EVER!!!
אין אחד שלא מחכה להן אצלי כל ערב שבת. וחג.
רק רציתי להגיד:-)”

מינה : “חייבת לשתף אותך שאני מכינה כבר פעם שניה את הקציצות, והן פשוט מתחסלות תוך דקות ספורות, מרוב שהן טעימות!!
תודה רבה לך על מתכון מנצח, ברור ומפורט עד לפרטים הכי קטנים..
אנחנו אימצנו בחום!!”

237
תגובות

  הרשם  
עדכן
רינת

היי ניקי האם חייבים לטגן את הקציצות לפני כי זה קצת מעכב והאם אפשר לוותר על הקינמון כי לא אוהבים קינמון והאם אפונה וגזר מקופסת שימורים זה בסדר?

אמושקה

היי ניקי, אפשר בלי סוכר בכלל? ולהשתמש בטונה בטעם חריף (צ’ילי)? תודה.

יעל

ניקי אחה”צ טובים!
רשום לי על הקופסא של הטונה לפני סינון106 גר ואחרי סימון 70.התכוונת במשקל שציינת לפני או אחרי הסינון?
תודה רבה על ההתייחסות.

יעל

ניקי יקרה אחה”צ טובים.
על האריסת טונה שלי כתוב 106 גר ואחרי סינון 70 גר..
בכמה להשתמש??
תודה רבה מראש!

סילביה

היתי חשדנית כלפי הרוטב.
אבל יצא מעולה. המנה של הקציצות מתאימה ל-2 מבוגרים.
מומלץ

ענבל

הי ניקי, האם זה חיוני לקרר את הקציצות חצי שעה לפני האפייה? ומה הסיבה שמקררים? מנסה לקצר את התהליך.. תודה רבה

ענבל

הי ניקי, נשמע כמו מתכון נפלא. למה צריך לקרר את הקציצות חצי שעה לפני האפייה? אני רוצה להכין לארוחת ערב, זה יעכב אותי. האם זה חשוב?