יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

פרגיות עם פתיתים ואטריות

9 פברואר 2014
(Visited 13,130 times, 10 visits today)
פרגיות עם פתיתים ואטריות

פרגיות עם פתיתים ואטריות

מי לא אוהב פרגיות ? נתח רך עסיסי לא מתייבש בניגוד לחזה עוף למשל מקבל באהבה כל תיבול ומתאים לילדים, התחשק לי להכין מנה עיקרית פרגיות בתוספת פתיתים ואטריות, כן הכל ביחד בתבשיל אחד טעים וקל.

4 מנות

מרכיבים:

500 ג’ פרגיות חתוכות קטן

4 כפות שמן
כף פפריקה
א. מרק

2 כוסות פתיתים
1/3 כוס אטריות רחבות / דקות
בצל קצוץ דק
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

הכנות:

1. לתבל את הפרגיות עם התבלינים והשמן לשמור בצד כחצי שעה.

2. במחבת חמה עם שמן לטגן את האטריות עד שהן משחימות להוסיף את הפתיתים להוסיף 2 כוסות מים וכפית מלח לערבב ולכסות לבשל כ 5 דקות לערבב מידי פעם, להשאיר מכוסה 5 דקות נוספות.

3. במחבת נפרדת לטגן את הבצל להוסיף פרגיות ולטגן כ 6 – 7 דקות תוך כדי ערבוב בסוף להוסיף את הפתיתים כמה הקפצות ולהוריד מהאש.

שאלות ותשובות:

אפשר להחליף את הטריות הרחבות בדקיקות ? כן אותה כמות
יש כאן רוטב ? לא
אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף ? אפשר פרגיות יוצא יותר טעים
אפשר להכין מראש ? אם מאוד לחוצים כן מומלץ שלא
הפרגיות באמת מוכנות תוך כמה דקות ? כן
יש לך איזה טיפ כאן ? להקפיד לקנות פרגיות קטנות, ככל שהן חתוכות יותר קטן פחות זמן על האש
הילד שלי אוהב מתוק – אפשר להוסיף כף דבש בסוף
בדיוק נגמרו לי האטריות מה לעשות ? אני ממליצה להשיג זה יותר נחמד לילדים אבל אפשר גם בלי
איך מגדילים כמות הפתיתים ? על כוס פתיתים נוספת עוד כוס מים
הבן שלי לא אוהב בצל אפשר בלי ? כן
אפשר לוותר על הפרגיות ? כן
אני בדיוק צריכה לצאת אפשר להשרות יותר זמן את הפרגיות ? אין בעיה
הכנתי לפני שעה וזה כבר קר איך מחממים ? מכוסה בתנור על 180 מעלות כ 20 דקות

פרגיות עם פתיתים ואטריותפרגיות עם פתיתים ואטריות

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : “ניקי יצא אליפות שוב תודה על עוד מתכון טעים וקל עד עכשיו שום מתכון שלך לא איכזב!”

הרשם
עדכן
35 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, רשמת שאם רוצים מתוק אפשר להוסיף כף דבש בסוף, הכוונה אחרי שמערבבים הההכל?

תודה על הכל…

האם חייב אטריות או שאפשר רק פתיתים?

האם אפשר לוותר על אבקת מרק? ומה לשים במקום?

הי ניקי
תודה רבה על האתר המופלא
וברשותך שאלה: איזה שמן לתיבול הפרגיות- שמן זית או קנולה?

אפשר להוסיף תפוחי אדמה למתכון?

הנכדים היו אצלי והכנתי לצהרים, יצא מעולהתודה ניקי, אני משתמשת באתר שלך ביום יום, אליפות

ניקי יקרה
אני רוצה לעשות את המתכון ליולדת סה”כ 9 נפשות לקם ילדים קטנים.
מספיק לי להכפיל את הכמות?
שירה