פתיתים עם אפונה וגזר
פתיתים זאת ההוכחה שבשביל אוכל טוב לא צריך לטרוח יותר מידי במטבח, מה שיפה ומועיל בפתיתים זמן הכנה קצר אני מוסיפה אפונה וגזר בריא ומזין והשילוב של פתיתים וירקות זה שילוב מעולה שאפילו הילדים אוכלים.
אני לא בטוחה שאנשים מבינים איזה פטנט אדיר זה הפתיתים להכין תוספת בכלום עבודה ואפילו בלי להשקיע מחשבה זה מוצר כל כך פשוט להתעסק איתו ולאימהות ואבות שמבשלים זה הכי חיים קלים במטבח.
עצה קטנה ממני תמיד תחזיקו שקית פתיתים בבית במקרה שלא הספקתם להכין משהו או שלא בראש לבשל תכינו פתיתים מהיר קל וטעים ומהניסיון שלי גם הגדולים מאוד נהנים לאכול.
5 מנות
מרכיבים:
3 כפות שמן
2 כוסות פתיתים כל סוג שהוא
2 כוסות מים רותחים
הרוטב:
בצל בינוני חתוך קטן
כוס אפונה וגזר (קפואים)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר / מחבת רחבה עם השמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את האפונה והגזר רסק, חצי כוס מים ותבלינים.
2. לבשל כ 10 דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב, חלק מהנוזלים מתאדים.
3. להוסיף את המים שנותרו והפתיתים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל כ 10 – 12 דקות להשאיר מכוסה עוד 5 דקות.
4. לפתוח לערבב ולהגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
רותי : "ניקי יקרה הכנתי את המתכון פתיתים עם אפונה וגזר גמדי
כל כך טעים שהסיר התחסל כולו.
תודה לך על המתכון הזה ועל שאר המתכונים הנפלאים שלך.
תמשיכי ככה ואנחנו נהנה."