פתיתים עם אפונה וגזר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פתיתים עם אפונה וגזר

פתיתים עם אפונה וגזר

אין ילד שלא אוהב פתיתים ואין אמא שלא אוהבת פתיתים, כולה 5 דקות הכנה וזה מגיע לשולחן זה תענוג זאת בדיוק התוספת למתי שלא מכינים כלום ורוצים משהו קליל. אבל לא רציתי פתיתים לבד זה קצת משעמם נכון ? רציתי פתיתים עם שדרוג צבע אדום אפונה וגזר, אח כמה טעים…

5 מנות

זמן הכנה:
כ 15 דקות

מרכיבים:

4 – 5 כפות שמן
2 כוסות פתיתים
כוס וחצי מים רותחים
כף א. מרק מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
חצי כוס אפונה
כוס גזר גמדי / 2 גזרים חתוכים לקוביות
100 ג’ רסק עגבניות
כוס וחצי מים
כפית פפריקה
סוכר לפי הטעם
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הפתיתים ולהקפיץ כמה פעמים שיכוסו בשמן. להוסיף את המים, לתבל ולהרתיח. להנמיך את האש לכסות ולהשאיר פתח קטן.

לבשל כ 5 דקות להוריד מהאש לערבב לכסות ולהשאיר מכוסה 5 דקות.

2. במהלך הכנת הפתיתים להתחיל לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף רסק, סוכר תבלינים ומים להוסיף את הירקות ולבשל כ 10 דקות לבדוק טעמים.

3. לערבב את הפתיתים והרוטב ולהגיש.

הערות:
מי שלא משתמש בגזר קפוא שיטגן את קוביות הגזר יחד עם הבצל עד שהן רכות.

עוד דרך להכין את התבשיל:
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף רסק תבלינים ושתי כוסות מים להרתיח להוסיף את הירקות לבשל כ 15 דקות להוסיף את הפתיתים ושתי כוסות מים לכסות להשאיר פתח קטן ולבשל כ 5 דקות על אש נמוכה להוריד מהאש ולערבב ולכסות ל עוד כמה דקות. להמתין כמה דקות חלק מהנוזלים נספגים.

29850 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פתיתים עם אפונה וגזר

פתיתים עם אפונה וגזר

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : “ניקי יקרה הכנתי את המתכון פתיתים עם אפונה וגזר גמדי
כל כך טעים שהסיר התחסל כולו.
תודה לך על המתכון הזה ועל שאר המתכונים הנפלאים שלך.
תמשיכי ככה ואנחנו נהנה.”

93
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן

ניקי הצילו… הרוטב יצא לי מלוח…הוספתי סוכר…כמה אפשר בכלל..?
מה את מציאה לעשות

מאיה

בכל פעם שאני מתפתה למתכון שנראה לי נחמד ושהוא לא שלך, אני בסוף כועסת על עצמי שלא התחלתי ישר עם מתכון שלך!!
מאז שיש את האתר הזה אין בכלל מה לחפש במקום אחר!!
המתכונים הכי טובים שיש, שמוכיחים את עצמם כל פעם מחדש

יהודית

שלום ניקי,
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך. יש לי שאלה שלא קשורה למתכון אבל אני ממש מקווה שתוכלי לעזור לי. הבת שלי מבקשת שאכין לה גזר גמדי “כמו שהם מקבלים בצהרון”. אני יודעת שזה פשוט גזר גמדי מבושל ללא רוטב, אבל אני לא יודעת איך להכין כך שלא יצא תפל ויהיה טעים לילדים. מנחשת שמעורבת בתהליך אבקת מרק… האם יש לך מושג איך מכינים את זה (בישול/מיקרו, כמה זמן), איך מתבלים, האם צריך שמן וכו… כל טיפ יעזור לי מאד. תודה רבה!

דיני

האם ניתן להקפיא את התבשיל ולהפשיר והשתמש בזמן אחר?

היי =]

הכנתי יצא פשוט טעים . תודה לך על עוד מתכון מוצלח

היי =]

אין לי רסק עגבניות אפשר בלי או למצוא תחליף ?

אביגיגי

היי ניקי
אפשר אפונה וגזר מעורב קפוא?
אם כן אז כמה?