פתיתים עם אפונה וגזר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פתיתים עם אפונה וגזר

פתיתים עם אפונה וגזר

אין ילד שלא אוהב פתיתים ואין אמא שלא אוהבת פתיתים, כולה 5 דקות הכנה וזה מגיע לשולחן זה תענוג זאת בדיוק התוספת למתי שלא מכינים כלום ורוצים משהו קליל. אבל לא רציתי פתיתים לבד זה קצת משעמם נכון ? רציתי פתיתים עם שדרוג צבע אדום אפונה וגזר, אח כמה טעים…

5 מנות

זמן הכנה:
כ 15 דקות

מרכיבים:

4 – 5 כפות שמן
2 כוסות פתיתים
כוס וחצי מים רותחים
כף א. מרק מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
חצי כוס אפונה
כוס גזר גמדי / 2 גזרים חתוכים לקוביות
100 ג’ רסק עגבניות
כוס וחצי מים
כפית פפריקה
סוכר לפי הטעם
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הפתיתים ולהקפיץ כמה פעמים שיכוסו בשמן. להוסיף את המים, לתבל ולהרתיח. להנמיך את האש לכסות ולהשאיר פתח קטן.

לבשל כ 5 דקות להוריד מהאש לערבב לכסות ולהשאיר מכוסה 5 דקות.

2. במהלך הכנת הפתיתים להתחיל לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף רסק, סוכר תבלינים ומים להוסיף את הירקות ולבשל כ 10 דקות לבדוק טעמים.

3. לערבב את הפתיתים והרוטב ולהגיש.

הערות:
מי שלא משתמש בגזר קפוא שיטגן את קוביות הגזר יחד עם הבצל עד שהן רכות.

עוד דרך להכין את התבשיל:
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף רסק תבלינים ושתי כוסות מים להרתיח להוסיף את הירקות לבשל כ 15 דקות להוסיף את הפתיתים ושתי כוסות מים לכסות להשאיר פתח קטן ולבשל כ 5 דקות על אש נמוכה להוריד מהאש ולערבב ולכסות ל עוד כמה דקות. להמתין כמה דקות חלק מהנוזלים נספגים.

29851 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פתיתים עם אפונה וגזר

פתיתים עם אפונה וגזר

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : “ניקי יקרה הכנתי את המתכון פתיתים עם אפונה וגזר גמדי
כל כך טעים שהסיר התחסל כולו.
תודה לך על המתכון הזה ועל שאר המתכונים הנפלאים שלך.
תמשיכי ככה ואנחנו נהנה.”

93
תגובות

  הרשם  
עדכן
עופרי

אבל בסך הכל 4 כוסות מים. 2 עם הרוטב ועוד 2 עם הפתיתים. הבנתי נכון?

עופרי

הי ניקי, באופציה השניה את מוסיפה פעמיים שתי כוסות מים? זאת אומרת שאת לא מכינה את הפתיתים לחוד?

טליה

כשאני מכינה פתיתים הם רטובים תחילה אבל לאחר מס’ דקות זה מתקשה ולא כיף לאכול את זה יש פתרון?

שרה

היי יקירה!
יש לי פחית גדולה של רסק כמה זה 100 גרם?

מיטל

שלום ניקי
אם אני עושה כמות כפולה של פתיתים איך לשנות את השאר כדי שיתאים?
תודה על האתר הכי טובבעולם!!!

רן

מתכון מעולה. אשתי בחופשת לידה וכל יום כמעט אני מכין לה מתכון אחר מהאתר ואף פעם לא מפספס. תודה 🙂

איילת

הי ניקי

אשמח לקבל מתכון קליל ופשוט שילדים אוהבים להכנת אפונה (קפואה) כתוספת למנה עיקרית אבל שלא יהיה עם רוטב עגבניות (בא לי קצת לגוון).

תודה רבה