המתכון הכי טוב - עוף ברוטב מעלף!
אני רוצה להכיר לכם את אחד המתכונים אהובים עליי אני מכינה את הסיר הזה המון לארוחת צהריים ולא רק בגלל הרוטב שהוא מדהים, אפשר להכין את המתכון יום ויומיים מראש זה רק משתבח הכי מתאים לאנשים עסוקים שצריכים להעמיד סיר על האש.
הכנפיים רכות ממש מתפרקות אחלה לילדים לארוחת צהריים או מנה עיקרית לארוחת שישי בתוספת חלה טובה לרוטב ואם לא אוהבים גזר אפשר בלי העוף מעולה גם בלעדיהם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות / 10 שוקיים
בצל בינוני חתוך קטן
4 גזרים חתוכים לקוביות
כוס מים חמים
2 כפיות קמח
2 כפות דבש / סילאן
2 כפות חומץ
כף רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
כף רוטב צ'ילי מתוק
תבלינים:
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר רחב (סוטאז') עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לסדר את הכנפיים בשכבה אחת לטגן עד הזהבה כ 10 דקות להפוך ולטגן עוד 10 דקות.
2. לערבב מים חמים עם הקמח עד שהוא נמס להוסיף לסיר יחד עם הקטשופ, רסק, צ'ילי מתוק, חומץ, סילאן והתבלינים.
3. להוסיף 2 כוסות להרתיח לכסות ולבשל כ 15 דקות להוסיף את הגזרים לנער קלות ולבשל מכוסה עוד 40 דקות.