חזה עוף מוקפץ עם פסטה
זה אחד המתכונים הכי שווים לצהריים, אני יודעת שאני כותבת המון על הארוחה הזאת אצלי בבית זאת הארוחה הכי משמעותית וחשוב לי שהילדים יאכלו טוב ואם אפשר שהם יאכלו אוכל טרי יום יום זאת מבחינתי האפשרות הכי טובה.
אבל איך עושים את זה ? בעזרת מתכונים קלים כמו המתכון הזה כל ההכנה לוקחת 10 דקות, אני מעלה את הפסטה על האש ומשם אני עוברת לחזה עוף תורידו השרייה אם אין זמן ותוך 10 דקות הסיר המקסים הזה מוגש לשולחן.
סיר של אימהות או בעצם כל מי שמבשל לצהריים יהנה מהסיר הזה, חזה עוף רך מרינדה טובה גם לחזה ולפסטה והכל מוקפץ ביחד באותו סיר ומשם לשולחן, תקשיבו הילדים שלי יורדים עליו בכיף.
וכל מי שאומר אין לי זמן תקראו את המתכון ותלכו להכין הטעם מהמם הפסטה סופגת את הטעמים בצורה מושלמת ואת כל הטוב הזה הכנתם ב 10 דקות.
3 מנות
מרכיבים:
500 – 700 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
250 ג' פסטה (כל פסטה שאוהבים)
משרה לחזה:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
4 – 5 כפות שמן זית
חצי כפית גריל עוף
כפית מעט יותר רוטב סויה
כף א. מרק
תיבול לפסטה:
כפית שום כתוש
5 – 6 כפות מים
כפית פפריקה מרוקאית
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף גדושה סילאן
2 – 3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלאה א. מרק
הכנות:
1. לשים בקערה את קוביות הזה להוסיף את הפפריקה, גריל עוף, סודה לשתייה, שמן זית, גריל עוף, סויה וא. מרק, להשרות כשעה במידה ויש זמן אם לא אפשר לוותר או להשרות פחות.
2. להכין את הפסטה לפי הוראות ההכנה לסנן ולהוסיף 2 כפות שמן זית.
3. לחמם מחבת רחבה או סוטאז' עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את נתחי הזה עד שהם מזהיבים כ 5 דקות מידי פעם לערבב,
4. במחבת נפרדת לערבב את השום, פפריקה, צ'ילי מתוק, מים, סילאן, שמן וא. מרק, להוסיף את הפסטה לערבב ולאחד עם החזה.
גולשים מכינים וממליצים:
גילי : "יצא סוף הדרך!! לא היה לי צ'ילי, אז שמתי דבש וסויה – מעולה!!"
מורן : "מתכון קל ומושלם!!! הכפלתי כמויות ויצא ממש טעים, תודה לך ניקי, תבורכי!"
דפנה : "התבשיל מעולה!!!!
הילדים שלי שהם קטנים מאד אכלו, וגם בעלי ואבא שלי!
קיבלתי המון מחמאות!!!"