שניצל תירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שניצל תירס

שניצל תירס

אני בעד דברים שאפשר להכין בבית ואם אפשר להימנע מכל הקפואים יותר טוב מבחינתי, מצב עוד יותר טוב שאני מכינה בבית ואני יודעת כל מה שהכנסתי פנימה ועוד יוצא נהדר איזה כיף.
ככה נולד שניצל תירס משגע! אני לא אומרת שההכנה קלי קלות יש קצת עבודה לא נורא התוצאה הסופית שווה ביותר. שניצל תירס זהוב וקריספי.
אני לא עמדתי בפיתוי ואכלתי 🙂

6 שניצלים

מרכיבים:

320 ג’ תירס (2 כוסות)
בצל
3 כפות שמן
2 כפות מים
כף קטשופ
140 ג’ קמח (כוס)
פלפל שחור
כפית מלח

כוס פירורי לחם
כפית קמח
ביצה טרופה


הכנות:

1. לגרוס במעבד מזון כוס תירס (אחת) ולהעביר לקערה.

2. לחמם מחבת עם השמן, לקצוץ את הבצל דק לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה ולצרף לתירס הגרוס, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.

3. להכין קורצן עגול קוטר 8 ס”מ להכין משטח עם שקית ניילון להניח את הקורצן ולמלא אותו בעיסת התירס, מי ששוקל העיסה במשקל 100 ג’, להוציא בעדינות את הקורצן ולהכין את השאר.

4. להקפיא לשעה, לערבב פירורי לחם וכפית קמח, להבריש את השניצל בעדינות עם ביצה לצפות עם הפירורי לחם מכל הכיוונים (לא נורא אם הצורה לא נראית טוב / קצת מתפרק) לדחוס שוב לקורצן להרים בעדינות, נראה טוב נכון ?

5. להקפיא ל 40 דקות, אפשר בשלב הזה להקפיא ולהפשיר כשעה לפני שרוצים לטגן.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות.

7. לחמם מחבת עם 5 כפות שמן (לא להוסיף הכל בבת אחת קצת מידי פעם לפי הצורך) לטגן את השניצלים עד שהם מזהיבים ולהפוך בעדינות עם תרבד ולטגן עד שמזהיב.
אני ממליצה לטגן כשתי דקות מכל צד, השניצל מזהיב להעביר לתבנית עם נייר אפייה לאפות כ 20 דקות אין צורך להפוך או להוסיף שמן. אי אפשר לטגן בלבד השניצל עבה מידי.

כדאי לדעת ש…
בעבר הייתי מקפיאה את העיסה ואז היה יותר קל לעבוד, קיצרתי דרך ואני מכינה את השניצלים קודם לפי מה שרשמתי במתכון, הוספתי בצל.
זה לא הרבה 6 יחידות ואני ממליצה להכפיל כמויות, מכפילים את הכל זה יוצא קצת פחות משקית קפואים, הביצה להברשה מספיקה לכמות כפולה.
תירס קפוא הולך תפשירו לפני השימוש, קופסת שימורי תירס 550 ג’ מתאימה כאן ואז אפשר לקחת 2 כפות מהנוזלים של התירס במקום להשתמש במים.
תעבדו עם ידיים רטובות העיסה לא נוחה לעבודה.

31432 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

שניצל תירס

שניצל תירסשניצל תירס

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : “תודה לך על מתכונים מושלמים אחד אחד! בזכותך אמא כמוני שלא יודעת לבשל יכולה להאכיל את הילדים אוכל ביתי
השניצל יצא מדהים, יותר טעים מטבעול, הילדים והבעל טרפו!
אני חייבת להודות שהתעצלתי ופשוט ערבבתי את כל החומרים בלי לטחון חלק טיגנתי וחלק אפיתי ואין הבדל בטעם בשני המקרים יצא פשוט טעים!”

נטלי : “מתכון מעולה גם בעלי לא הפסיק לזלול.”

איריס : “היי ניקי, השניצלים שלך נחלו הצלחה כבירה!!!!! תודה רבה!!!”


41
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלה

וואו, אחלה מתכון, והטריק עם הפירןרי לחם גאוני

אפרת

היי ניקי. אפשר את המתכון הישן? הילדים שלי מאוד אוהבים אותו. לא מחליפה סוס מנצח 😉

תודה

אלה

היי ניקי, ראיתי ששינית את המתכון וכמובן ניסיתי ויצא מעולה! רק אם אפשר לדעת לפעם הבאה האם אפשר לוותר על ההקפאה בפעם השנייה?

מיכל

יצא מדהים!!! הצלחה מסחררת

קרן

היי ניקי, הפסקתי לקנות ממזמן את השניצילים המוכנים והילדים שלי מאוד התבאסו. הבטחתי להם שאכין בבית וקיבלתי פרצוף לא מרוצה כי המוכן הכי טעים. בזכות המתכון שלך הפרצוף השתנה ואמרו לי שזה השניצל תירס הכי טעים שהם אכלו. תודה לך אלופה!!!!