יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים לפסח

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

18 יוני 2012
(Visited 13,419 times, 1 visits today)

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק, ילדים במטבח זה אמור להיות כיף ? קשה לבשל כשהילדים מסתובבים במטבח וכל אחר מנסה "לעזור". כבר קרה כמה פעמים שמרוב "עזרה" הביצים מתרסקות על הריצפה, שוקולד נמרח על הארון ואיך הגבינה הלבנה הצליחה להגיע לתקרה ?  או ששניהם מתחילים לריב "היא נגעה בי, הוא הרביץ לי, אמא אני רוצה הופ!"
לפעמים אני מסתכלת על התמונות שאני מצלמת ובודקת שאין ידיים קטנות שמופיעות בצילום. מצב שמופיע אצלי לעיתים קרובות זה יד אחת מצלמת ויד שניה מנסה להרחיק את הזאטוט שפתאום החליט שהוא רוצה לטעום ולא איכפת לו שאמא מנסה לצלם… בסיכומו של עניין זאת חוויה ונותן תעסוקה נהדרת לילדים ואם מצליחים להתעלם מהבלאגן אפשר לומר שזה כיף.
קבלו מתכון שהילדים שלי מאוד אוהבים יש כאן משחק טעמים חמוץ מתוק שעושה כיף על הלשון ואני מגישה אותו יחד עם אורז לבן.

מרכיבים:

400 ג' בשר בקר טחון
כף גדושה קטשופ
כף סוכר חום
1/4 כוס קמח מצה
ביצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף סוכר חום
כף קמח
2 עגבניות קצוצות
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
כף מיץ לימון
כף פפריקה מתוקה
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל, להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. להוסיף בזהירות את הקציצות שישקעו ברוטב, לבשל כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה – בינונית, מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות.

4. להגיש עם חלה טובה יש אחלה רוטב

גולשים מכינים וממליצים:

עדי ענבר : "ושוב הכנתי את זה, אנחנו פשוט מתענגים על כל ביס ולא רוצים שיגמר. תבורכי ניקי על המתכונים שלך, קלים ונהדרים."

אורית : לא היה לי קמח מצה, שמתי במקום פירורי לחם.לא היה לי סוכר חום, שמתי במקום סוכר רגיל. ועדיין, יצא סוף הדרך. מעולה!

לאה : המתכון הורס- כולם טרפו ונהנו וביקשו לעשות גם השבוע. תבורכי!

ליאורה : "היי ניקי, אני מבשלת הרבה מהמתכונים המצוינים שלך. אבל חייבת לציין שזה אחד המעולים ביותר. בתור לא חובבת גדולה של בשר בקר. הקציצות יוצאות מדהימות , היתי צריכה לעצור את עצמי שלא לאכול עוד ועוד קציצה. שוב תודה!!!!"

שגית לב : יצא משובח! הוגש עם אורז לבן

אורית : הכנתי ויצא מעולה!!!

שירן : ואו ניקי, אני אוכלת את הקציצות ברגע זה ממש (יחד עם פתיתים והרוטב מעל) וזה הדבר הכי טעים שאכלתי מימי!!! ואני ממש לא מגזימה עוד לא אכלתי קציצות כל כך טובות תודה רבה! על כל האתר שלך ושיתוף המתכונים הנהדרים שלך באמת מגיע לך יותר ממסטר שף!

שרוני : רציתי להגיד תודה על מתכון מדהים. הכנתי השבוע וליקקתי את האצבעות אפילו הילדים טרפו הכל כולל לשתות את הרוטב שנשאר מהצלחת.

חנה : "מ ו ש ל ם !!!
כל כך טעים ! וכל כך קל !! אין ספק שהמתכון הזה יככב מעתה אצלי במטבח!"

מיכל : "אני אומרת לך ניקי היקרה שאני מכריזה בזאת כי הקציצות לקחו אצלי וכמובן אצל הילדים מקום ראשון בהחלט!! הן בהחלט טעימות מאוד וראויות לזכות בתואר הזה:))"

הרשם
עדכן
303 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי! צריכה להמיר את המתכון לצליאקים… מה לעשות עם הקמח והקמח מצה? תודה!

היי ניקי, עם רכז רימונים של איזו חברה את משתמשת?כמה אחוז רכז?

הי ניקי יקרה,
מה אפשר לשים במקום קמח מצה? אין לי….

הי,
שאלה קטנה – כשכתוב ברוטב קמח, הכוונה גם שם לקמח מצה, נכון?
תודה!

מה המידות של ה א.מרק,מלח ופלפל שחור?

מיץ רימונים זה בסדר

היי חייב רכז רימונים?
אפשר לוותר על זה?