יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים לפסח

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

18 יוני 2012
(Visited 15,589 times, 6 visits today)

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק, ילדים במטבח זה אמור להיות כיף ? קשה לבשל כשהילדים מסתובבים במטבח וכל אחר מנסה "לעזור". כבר קרה כמה פעמים שמרוב "עזרה" הביצים מתרסקות על הריצפה, שוקולד נמרח על הארון ואיך הגבינה הלבנה הצליחה להגיע לתקרה ?  או ששניהם מתחילים לריב "היא נגעה בי, הוא הרביץ לי, אמא אני רוצה הופ!"
לפעמים אני מסתכלת על התמונות שאני מצלמת ובודקת שאין ידיים קטנות שמופיעות בצילום. מצב שמופיע אצלי לעיתים קרובות זה יד אחת מצלמת ויד שניה מנסה להרחיק את הזאטוט שפתאום החליט שהוא רוצה לטעום ולא איכפת לו שאמא מנסה לצלם… בסיכומו של עניין זאת חוויה ונותן תעסוקה נהדרת לילדים ואם מצליחים להתעלם מהבלאגן אפשר לומר שזה כיף.
קבלו מתכון שהילדים שלי מאוד אוהבים יש כאן משחק טעמים חמוץ מתוק שעושה כיף על הלשון ואני מגישה אותו יחד עם אורז לבן.

מרכיבים:

400 ג' בשר בקר טחון
כף גדושה קטשופ
כף סוכר חום
1/4 כוס קמח מצה
ביצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף סוכר חום
כף קמח
2 עגבניות קצוצות
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
כף מיץ לימון
כף פפריקה מתוקה
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל, להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. להוסיף בזהירות את הקציצות שישקעו ברוטב, לבשל כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה – בינונית, מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות.

4. להגיש עם חלה טובה יש אחלה רוטב

גולשים מכינים וממליצים:

עדי ענבר : "ושוב הכנתי את זה, אנחנו פשוט מתענגים על כל ביס ולא רוצים שיגמר. תבורכי ניקי על המתכונים שלך, קלים ונהדרים."

אורית : לא היה לי קמח מצה, שמתי במקום פירורי לחם.לא היה לי סוכר חום, שמתי במקום סוכר רגיל. ועדיין, יצא סוף הדרך. מעולה!

לאה : המתכון הורס- כולם טרפו ונהנו וביקשו לעשות גם השבוע. תבורכי!

ליאורה : "היי ניקי, אני מבשלת הרבה מהמתכונים המצוינים שלך. אבל חייבת לציין שזה אחד המעולים ביותר. בתור לא חובבת גדולה של בשר בקר. הקציצות יוצאות מדהימות , היתי צריכה לעצור את עצמי שלא לאכול עוד ועוד קציצה. שוב תודה!!!!"

שגית לב : יצא משובח! הוגש עם אורז לבן

אורית : הכנתי ויצא מעולה!!!

שירן : ואו ניקי, אני אוכלת את הקציצות ברגע זה ממש (יחד עם פתיתים והרוטב מעל) וזה הדבר הכי טעים שאכלתי מימי!!! ואני ממש לא מגזימה עוד לא אכלתי קציצות כל כך טובות תודה רבה! על כל האתר שלך ושיתוף המתכונים הנהדרים שלך באמת מגיע לך יותר ממסטר שף!

שרוני : רציתי להגיד תודה על מתכון מדהים. הכנתי השבוע וליקקתי את האצבעות אפילו הילדים טרפו הכל כולל לשתות את הרוטב שנשאר מהצלחת.

חנה : "מ ו ש ל ם !!!
כל כך טעים ! וכל כך קל !! אין ספק שהמתכון הזה יככב מעתה אצלי במטבח!"

מיכל : "אני אומרת לך ניקי היקרה שאני מכריזה בזאת כי הקציצות לקחו אצלי וכמובן אצל הילדים מקום ראשון בהחלט!! הן בהחלט טעימות מאוד וראויות לזכות בתואר הזה:))"

הרשם
עדכן
303 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות