כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק, ילדים במטבח זה אמור להיות כיף ? קשה לבשל כשהילדים מסתובבים במטבח וכל אחר מנסה “לעזור”. כבר קרה כמה פעמים שמרוב “עזרה” הביצים מתרסקות על הריצפה, שוקולד נמרח על הארון ואיך הגבינה הלבנה הצליחה להגיע לתקרה ?  או ששניהם מתחילים לריב “היא נגעה בי, הוא הרביץ לי, אמא אני רוצה הופ!”
לפעמים אני מסתכלת על התמונות שאני מצלמת ובודקת שאין ידיים קטנות שמופיעות בצילום. מצב שמופיע אצלי לעיתים קרובות זה יד אחת מצלמת ויד שניה מנסה להרחיק את הזאטוט שפתאום החליט שהוא רוצה לטעום ולא איכפת לו שאמא מנסה לצלם… בסיכומו של עניין זאת חוויה ונותן תעסוקה נהדרת לילדים ואם מצליחים להתעלם מהבלאגן אפשר לומר שזה כיף.
קבלו מתכון שהילדים שלי מאוד אוהבים יש כאן משחק טעמים חמוץ מתוק שעושה כיף על הלשון ואני מגישה אותו יחד עם אורז לבן.

מרכיבים:

400 ג’ בשר בקר טחון
כף גדושה קטשופ
כף סוכר חום
1/4 כוס קמח מצה
ביצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף סוכר חום
כף קמח
2 עגבניות קצוצות
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
כף מיץ לימון
כף פפריקה מתוקה
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל, להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. להוסיף בזהירות את הקציצות שישקעו ברוטב, לבשל כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה – בינונית, מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות.

4. להגיש עם חלה טובה יש אחלה רוטב

26795 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

עדי ענבר : “ושוב הכנתי את זה, אנחנו פשוט מתענגים על כל ביס ולא רוצים שיגמר. תבורכי ניקי על המתכונים שלך, קלים ונהדרים.”

אורית : לא היה לי קמח מצה, שמתי במקום פירורי לחם.לא היה לי סוכר חום, שמתי במקום סוכר רגיל. ועדיין, יצא סוף הדרך. מעולה!

לאה : המתכון הורס- כולם טרפו ונהנו וביקשו לעשות גם השבוע. תבורכי!

ליאורה : “היי ניקי, אני מבשלת הרבה מהמתכונים המצוינים שלך. אבל חייבת לציין שזה אחד המעולים ביותר. בתור לא חובבת גדולה של בשר בקר. הקציצות יוצאות מדהימות , היתי צריכה לעצור את עצמי שלא לאכול עוד ועוד קציצה. שוב תודה!!!!”

שגית לב : יצא משובח! הוגש עם אורז לבן

אורית : הכנתי ויצא מעולה!!!

שירן : ואו ניקי, אני אוכלת את הקציצות ברגע זה ממש (יחד עם פתיתים והרוטב מעל) וזה הדבר הכי טעים שאכלתי מימי!!! ואני ממש לא מגזימה עוד לא אכלתי קציצות כל כך טובות תודה רבה! על כל האתר שלך ושיתוף המתכונים הנהדרים שלך באמת מגיע לך יותר ממסטר שף!

שרוני : רציתי להגיד תודה על מתכון מדהים. הכנתי השבוע וליקקתי את האצבעות אפילו הילדים טרפו הכל כולל לשתות את הרוטב שנשאר מהצלחת.

חנה : “מ ו ש ל ם !!!
כל כך טעים ! וכל כך קל !! אין ספק שהמתכון הזה יככב מעתה אצלי במטבח!”

מיכל : “אני אומרת לך ניקי היקרה שאני מכריזה בזאת כי הקציצות לקחו אצלי וכמובן אצל הילדים מקום ראשון בהחלט!! הן בהחלט טעימות מאוד וראויות לזכות בתואר הזה:))”

299
תגובות

  הרשם  
עדכן
רני

ניקוש היקרה! מה שלומך? 🙂 כבר מזמן רציתי לכתוב לך… ילדתי לפני כשלושה שבועות והאפליקציה המדהימה שלך עוזרת לי להעביר את שעות ההנקה, גם את הליליות… 🙂 מאז הלידה הכנתי הרבה מתכונים קלים, קצרים וטעימים שלך! אספר לך על השישי האחרון, בו הכנתי את מרק בטטה ועדשים (שהפך למתכון קבוע אצלנו) גלילות חצילים באורז (המילוי פשוט מטריףףף) ואת המאפינס תפוזים וקוקוס (בכמות כפולה וחבל מאוד שלא מרובעת!!! איזה טעים!) וכמובן את צימוקי העגבניות (זה כבר מזמן קבוע פעמיים בשבוע) אורז לבן (שבזכותך הפך אצלי לאחד אחד ולא אחד ;)) ולגבי הרוטב במתכון הזה, חמוץ מתוק, זה רוטב חלומי!!! פשוט מהמם!!!… קרא עוד »

עדי ענבר

יצא פצצה! ערבבתי הודו ובקר. הוספתי עוד חצי לימון כדי לאזן את המתיקות. הקציצות רכות מאוד והרוטב נפלא. תודה רבה!!!

מאיר

הוספתי לתערובת הכדורים 2 גזרים שטחנתי לעיסה במעבד מזון.
התוצאה הייתה קציצות רכות מאוד וכיפיות 🙂
תודה על המתכון הנהדר!

עדן

בס”ד

ניקי יקרה,
חיפשתי רכז רימונים ולא מצאתי. האם נקטר רימונים יתאים במקום?

ה’ יברך אותך!

עדן

בס”ד

ניקי יקרה!
קודם כל- תודה רבה על שאת משתפת אותנו בכשרון הבישול שלך,
מאז שהכרתי את האתר שלך אני כמעט רק לוקחת מתכונים ממך:)
לגביי המתכון הזה,
חיפשתי רכז רימונים ולא מצאתי. האם נקטר רימונים גם יתאים? (בבקשה שכן…)

ה’ יברך אותך,
שבת שלום!

מוריה

הי ניקי,
האם אפשר להקפיא את הקציצות (אחרי הבישול עם הרוטב) לכמה ימים?
תודה רבה

ענבל

לא מטגנים לפני שמכניסים לרוטב?