לביבות גבינה מתוקות לילדים
איך מתכון נולד ? שני הילדים הקטנים שלי רועי ויובל רבו על מעדן אחד שנשאר במקרר ואף אחד לא הסכים לוותר, לפני שהמצב יתחיל להסלים והדמעות יתחילו לרדת ביקשתי מהילדים שיתנו לי מספר דקות ואני פותרת להם את הבעיה.
בדקתי מה יש לי במקרר הוספתי למעדן מה שצריך ולמחבת לטיגון מהיר, הגשתי לשולחן ערימת לביבות גבינה מתוקות עם סירופ מייפל לשני ילדים שמיהרו לאכול בהתלהבות כאילו הגשתי להם את הדבר הכי טעים בעולם.
תזכירו לי על מה הייתה המריבה בהתחלה 🙂 אני חושבת שאפילו הילדים כבר לא זכרו.
20 פלוס לביבות
מרכיבים:
מעדן חלב וניל / מילקי וניל
3 כפות יפות גבינה לבנה 9%
כפית תמצית וניל
5 כפות קמח תופח
2 – 3 כפות סוכר
ביצה
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים לבלילה נוזלית וחלקה ללא גושים ולהעביר לכד מזיגה, זאת הדרך הכי נקייה וקלה להכין לביבות גבינה שום דבר לא מתלכלך מסביב.
2. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לצקת ערימות קטנות למחבת החמה לטגן עד שהתחתית מזהיבה להפוך ולהמשיך לטגן זמן קצר עד שמזהיב.
3. להגיש עם סירופ מייל, לבזוק אבקת סוכר או לאכול כמו שזה, רועי יורד על הערימה כמו שהיא בלי להוסיף כלום.
טיפים טיפים טיפים:
הכנה מראש – אין בעיה להכין את הבלילה שעה ואפילו שעתיים מראש זה רק יעשה טוב ללביבות בעצם אפילו מספר שעות בכד מזיגה במקרר מכוסה, לפני שמתחילים ערבוב קצר.
ערבוב יתר – לא להגזים בערבוב כלומר לערבב עד שיש תערובת חלקה וזהו לעצור.
טיגון – מחבת חמה אבל לא חמה מאוד, מחבת קרה תגרום לזה שהלביבות יספגו את השמן וגם יאבדו צורה, קצת חמאה להמיס עם השמן אחלה שדרוג.
הלביבות נדבקות למחבת – תחליפו מחבת הלביבות אמורות לטייל במחבת לא קורה ? מהר להחליף.
הפכתי מוקדם מידי – לפני שהופכים להציץ לוודא שהזהיב ורק אז להפוך.
הקפאה – אפשר להקפיא מומלץ להפריד בין השכבות כדי שלא ידבק, זה לא כמו שמכינים אבל לא נראה שלילדים שלי אכפת.
צורה עגולה יפה – ספציפי במתכון הזה להשתמש בכד מזיגה לצקת ערימות למחבת הכי קל בדרך הזאת ושום דבר לא מתלכלך.
גולשים מכינים וממליצים:
קרן : מומלץץץץץץץ!! ניקי מעולה ! הילדים טרפו! וגם הגדולים. תודההה
נילי : "מתכון מעולה! נשארו לי במקרר 2 מעדני וניל קצפת שפג תוקפם לפני יומיים. הימרתי והכנתי פנקייקים לפי המתכון הזה. הילדים נהנו כל כך. הפנקייק יצאו אווריריים ומפנקים. תודה ניקי"